FEP-ovo „Poglavlje 27“ – za nova pluća Bačke Palanke

FEP želi da, otvarajući svoje 27. poglavlje, nastavi da stoji čvrsto u odbrani prirode i čovečanstva i da stvara lepšu i zdraviju sredinu za svoju publiku

175
Foto: Fep.org.rs

BAČKA PALANKA – Povodom 27. godina Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji će pod sloganom „Poglavlje 27“ ove godine biti održan od 19. do 22. avgusta u Bačkoj Palanci, FEP donira svojim sugrađanim 500 sadnica hrasta lužnjaka.


Nakon prethodno održane akcije „Posadi svoj hlad“, NVO Zeleni razvojni centar prepoznao je kontinuiranu borbu za zaštitu životne sredine Bačkopalančana i odlučio da i ovaj put obezbedi sadnice za našu varoš, u okviru prolećne akcije „Posadi svoj hlad“.

 

Akciji se priključuje i Pokret gorana Sombor sa donacijom 100 sadnica, koje će posaditi aktivisti i volonteri FEP-a i Udruženja Akvila, uz podršku kompanije Ecoforestry.

Nažalost, početak 2021. godine za Bačkopalančane nije bio radostan. U našoj okolini sve je manje prirodnog hlada, a seča prirodnog dobra nastavljena je uprkos borbi aktivista i volontera koji svakodnevno svojim telima brane šume Bačke Palanke i pošumljeno priobalje. Već je dobro poznato da je Vojvodina jedna od najmanje pošumljenih regija u Evropi, sa samo šest i po odsto takvih zelenih površina, a sudeći po slikama koje svakodnevno viđamo, čini se da je taj procenat iz dana u dan sve manji i manji.

Jedno od najkompleksnijih, najzahtevnijih, najskupljih i najtežih pregovaračkih poglavlja Srbije ka EU je Poglavlje 27, koje se tiče zaštite životne sredine i klimatskih promena. FEP želi da, otvarajući svoje 27. poglavlje, nastavi da stoji čvrsto u odbrani prirode i čovečanstva i da stvara lepšu i zdraviju sredinu za svoju publiku – najmlađe Bačkopalančane i njihove porodice.

Više informacija o Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, kao i na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Pogledaj: FEP-ova zimska bajka za Lenku

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here