Nastupila tri Čelarevčana

Na takmičenju u sportskom obaranju ruke "Lazarev megdan" u Trsteniku.

664

Klub za sportsko obaranje ruke „Huk“ iz Trstenika i ove godine je organizovao veoma jako takmičenje u ovom sportu „Lazarev megdan“ kojim je završena veoma uspešna i trofejima bogata sezona, kako čelarevskih takmičara tako i svih ostalih reprezentativaca Srbije.


Ukupno je održano jedanaest mečeva, a pored naših reprezentativaca učestvovali su i obarači ruke iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Nemačke i Hrvatske. Takmičenje je bilo veoma interesantno, poneki mečevi su bili neizvesni do poslednje pete borbe, a savladani su veoma jaki protivnici, bivši i sadašnji šampioni Evrope i sveta.

U reprezentaciji Srbije su na „Lazarevom megdanu“ nastupila i tri takmičara iz Čelareva, članovi „Srpskog viteza“ – Slobodan Novaković, Zoran Latinović i Petar Manojlović. I ovoga puta je Novaković pokazao najviše, savladao je sa 3:2 protivnika iz Bugarske i bivšeg evropskog prvaka Hristu Delidžakova. Manojlović je za protivnika imao najboljeg rumunskog predstavnika i bivšeg prvaka Evrope Viorela Dobrina, dobro se borio, ali je ipak ubedljivo poražen. Latinović se posle dve godine pauziranja zbog povrede sastao sa jednim od najboljih hrvatskih takmičara i nekadašnjim prvakom Evrope Ivom Križanom, pružio mu jak otpor, ali je zabeležio ubedljiv poraz.

„Ovo je za nas još jedno iskustvo više na međunarodnoj sceni“, kaže najbolji takmičar iz Čelareva Slobodan Novaković koji je ovom pobedom zaokružio medaljama bogatu i veoma uspešnu sezonu.

Rezultati „Lazarevog megdana“ u Trsteniku:

Biljana Erić (Srbija) – Ina Baneva (Bugarska) 1:4, Stefan Kostić (Srbija) –Mubekir Zilić (BiH) 1:4, Radiša Milojković (Srbija) – Vojkan Todorović (Crna Gora) 5:0, Petar Manojlović (Srbija) – Viorel Dobrin (Rumunija) 0:5, Nenad Smiljković (Srbija) – Matijas Šlite (Nemačka) 3:2, Zoran Latinović (Srbija) – Ivo Križan (Hrvatska) 0:5, Vladimir Savić (Srbija) – Dražen Filipović (Crna Gora) 3:2, Slobodan Novaković (Srbija) – Hristo Delidžakov (Bugarska) 3;2, Boris Aleksić (Srbija) – Rajan Ćupić (Crna Gora) 1:4, Ivan Veselić (Srbija) – ViktorioSović (Hrvatska) 0:5.

U revijalnom meču je Darko Pavlović sa 5:0 savladao Stefana Kostića.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here