Bačka dovela Japanca i Letonca istog dana

Nove nade na Vavi u borbi za opstanak

657
Foto: OFK Bačka

Borba će biti grčevita, ali nova pojačanja tima iz Bačke Palanke se nadaju da mogu do opstanka.


Nakon što je u klub iz Bačke Palanke stigao novi trener Nenad Vanić, red je da mu se tim pojača kako bi u prolećnom delu sezone igrao za opstanak u Superligi. OFK Bačka je u istom danu predstavila čak pet pojačanja, a dvojica od njih su debitanti u srpskom fudbalu.

I imaju veoma zanimljive karijere. U Bačku Palanku su stigli Japanac Mijazaki Rjohei i Letonac Kašpars Svarups, od kojih se mnogo očekuje u nastavku prvenstva.

Pored njih dvojice, dres tima Bačke će na proleće nositi mladi golman Vukašin Pilipović koji stiže iz novosadske Vojvodine, iskusni štoper Nemanja Lakić-Pešić koji se u srpski fudbal vraća iz Estonije i defanzivni vezista Nikola Nedeljković koji je bio član Novog Pazara.

Ali, trojica srpskih fudbalera su nekako ostala u senci dvojice internacionalaca. Svu pažnju su na sebe privukli momci koji do sada nisu igrali u našoj zemlji.

 

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Rjohei Mijazaki dolazi iz Malezije, gde je proveo poslednjih godinu dana svoje karijere. Nosio je dres ekipe Melavati, a o njegovim nastupima nema previše infromacija na internetu. Zna se da ima 25 godina, da igra kao krilo, mada može da odgovori i svim drugim zadacima uz desnu aut-liniju.

Napadač Svarups je nešto poznatije ime pratiocima evropskog fudbala. Ima 26 godina, igra na poziciji centralnog napadača i stiže iz ekipe Ventspilsa za koju su čuli i ljubitelji fudbala u Srbiji. Pored igranja za Ventspils i Spartaks, najveće timove u svojoj zemlji, nosio je dres i brojnih manjih klubova, a imao je i kratku epizodu u Poljskoj. Prošao je sve mlađe kategorije letonske reprezentacije, ali još nije debitovao za A tim.

Pojačanja na stadion Slavko Maletin Vava obećavaju zanimljiv prolećni deo prvenstva. Možda čak i neizvesnu borbu za opstanak, iako je Bačka jesenji deo prvenstva završila na poslednjem mestu sa samo 11 bodova iz 19 utakmica.

POGLEDAJTE: Mirko Nikolašević – terminator u najavi

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here