Победа за бег из опасне зоне

270

Српска лига Војводина

ОФК Стари град  –  ОФК Кикинда 2:1 (0:1)

Бачка Паланка: Стадион „Стари град“, гледалаца 100, судија Мате Нешић (Суботица) 8, стрелци, Тасић у 66. минуту из пенала и Баланго у 86. минуту за Стари град, а Ивановић у 10. минуту за Кикинду. Жути картони, Миланов, Баланго, Костић, Седлар (ОФК Стари град), Степанчев и Терзин (ОФК Кикинда).

ОФЈ Стари град: Кнежевић 7,5, Миланов 7, Бакланго 7,5 (од 89.минута Рибарски -), Родић 7,5, Тасић 8, Костић 7, Седлар 7,5, Зиндовић 7,5, Вујић 7,5, Вујић 7,5, Торбица 7, Ракић 7

ОФК Кикинда: Савков 7, Степанчев 6,5, Терзин 6,5, Божић 6, Ћирић 6,5 (од 46. минута Ђукић 6), Ивановић 7, Стевановић 6,5 (од 68. минута Милошевић 6), Николић 7, Мастило 6,5 (од 57, минута Рафаел 6,5), Шаре 6 (од 60. минута Молнар 6), Радовановић 6.

Играч утакмице Владимир Тасић (ОФК Стари град) 8


У дербију зачеља, било је доста узбуђења и неизвесности у погледу коначног резултата. Гости су први дошли у виђство. Након грешке домаћих фудбалера, Ивановић је у 10. минуту, ударцем по земљи са 12 – 13 метара по средини гола, сместио лопту у мрежуголмана Кнежевића. Прерано вођство, као да је шокантно деловало на  Бачкопаланчане, којима је требало доста времена да се „#врате у утакмицу“.  Бачкопаланчани су покушавали углавном индивидуалним акцијама да стигну до изједначења, а Кикинђани су са друге стране своју шансу тражили у контра нападима. Међутим, до промене резултагт током првог полувртемена није дишло.

У 66. минуту, у шеснаестерцу гостију „резервиста“ Рафаел је играо руком, а судија Нешић оправдано показао на белу тачку. Сигуран извођач пенала био је Тасић, који је сместио лопту у леви угао голмана гостију Савкова за изједначење резултата 1:1. Изједначујући гол, као да је дао крила пуленима тренера Митровића, који су одлучно кренули ка голу гостију. Гол одлуке, постигнут је у 86.минуту. Костић је добро прошао по десној страни убацио лопту у шеснаестерац, а Баланго са свега 2 . 3 метра сместуио лопту у небрањени део мреже, за коначних 2:1.

Вреди напоменути, да је домаћа екипа, на овој утзакмици наступила без неколико стандардних играча, па њихова успех још више добија на значају.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here