Четири медаље за Бачкопаланчане на Првенству државе на 5000м у кајаку и кануу

Фото: Никола Шеган

У суботу 01.04.2023. године на језеру Тиквара у Бачкој Паланци, одржано је Првенство државе на 5000м. Учешће је узело 16 клубова, а трке је веслало 126 такмичара у све четири категорије: пионири, кадети, јуниори и сениори.


Кајак кану клуб „Tarektt“ је имао 21 представника. Освојено је укупно 4 медаље од чега две бронзане, једна сребрна и једна златна.

У категорији пионирки, до одличја је дошла Икић Маја, која је кроз циљ прошла као трећа и дошла до бронзане медаље.

Када је реч о кадетској конкуренцији, треба нагласити да је трка кадета била најбројнија трка на овом такмичењу. Од 32 такмичара која су наступила у овој трци, кадет „Tarkett“-а Бајилов Сергеј извеслао је фантастичну трку и освојио сребрну медаљу.

Вјештица Вељко је био најуспешнији представник „Tarkett“-а на овом такмичењу. Вељко је кроз циљ прошао као првопласиран, оставивши убедљиво иза себе 23 конкурентска чамца.

У конкуренцији сениора, наша најуспешнија сениорка је Дуња Станојев, која је и на овом такмичењу потврдила свој квалитет и освојила бронзану медаљу на 5000м.

Свакако не треба изоставити ни остале такмичаре који су учествовали на овом Првенству државе у маратону, а то су: Стојисављевић Анђелија, Железњак Иван, Ђорђије Јаковљевић, Радоја Јована, Важић Мила, Туцкешић Марко, Вујичић Вук, Лажетић Вук, Суботић Марко, Ћурковић Михајло, Парошки Андреа, Кајтез Ања, Драгосављевић Страхиња, Јаковљевић Лука, Икић Дамир и Карановић Никола. Такође, кануиста нашег клуба Кесић Данило, који није имао прилику да извесла своју трку, јер није било довољно пријављених чамаца.

Кајакаши „Tarkett“-а су свакако направили одличне резултате на овом Првенству, међутим оно што је важно то је такмичење Куп Србије које их очекује од 12.04. do 15.04.2023. године у Београду. Куп Србије је изборно такмичење за репрезентацију, тако да су у току завршне припреме за исто.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here