„Div trades“ из Бачке Паланке покреће производњу у Милићима

Посао за 90 радника у хали вредној око милион евра

Фото: Покрајинска влада

Компанија „Div trades“ из Бачке Паланке ускоро покреће производњу у Милићима, а начелник општине Милићи Марко Савић, у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића, предао је власнику фирме „Div trades“ – Бирач Зорану Кнежевићу кључева фабричке хале у Индустријској зони Подгора.


То је најважнији пројекат на подручју ове локалне заједнице вредан 2,2 мил КМ (1,1 мил ЕУР) који ће омогућити отварање 90 радних места, саопштено је из општине.

Кнежевић је рекао да фирма „Div trades“ постоји од 1998. године и бави се производњом џамбо врећа.

– Извозимо претежно неких 70% производње у ЕУ и Русију. Наш главни купац у Републици Српској је Алумина што је и разлог због чега смо одлучили да се овде позиционирамо како би радили и за тржиште у БиХ – рекао је Кнежевић.

Он је навео да је планирано да ова фирма запосли по 45 радника у две смене и да на месечном нивоу произведе 20.000 врећа.

– Већ идуће седмице почињемо пребацивати машине и настојаћемо да производњу покренемо што пре – додао је Кнежевић.

Вишковић је изразио задовољство што се отварају нова радна места у реалном сектору, захваливши Покрајинској влади Војводине која је заједно са Владом Републике Српске и Општином Милићи издвојила средства да хала за производни погон буде саграђена.

Он је истакао да ће Кнежевић већ од понедељка, 3. априла, да постави опрему и запосли 90 радника што је велики бенефит не само за Милиће већ и за Републику Српску.

– Објекат нисмо градили, а да не знамо за кога градимо. Прво смо нашли Кнежевића који је рекао да део производње жели да пренесе у Републику Српску тако да није ништа непознато и експериментално него је реч о сигурном привреднику значајном у Србији – рекао је Вишковић, појашњавајући да је хала наменски изграђена.

Председник Владе је нагласио да постоје планови да се локалним заједницама широм Републике Српске помогне да изграде поизводне хале ако то саме нису у могућности, чиме инвеститори не би морали за то у старту улагати знатна средства.

– Градећи овакве и сличне објекте ћемо омогућити да се Милићи развијају брже него до сада – додао је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник Савић изразио је задовољство што је церемонија уручивања кључева управо на Дан општине Милићи – 31. марта, истичући да је реч о најважнијем пројекту који се реализује на подручју ове локалне заједнице.

– Нова радна места су услов останка и опстанка људи у овој локалној заједници. Захвалио бих свим људима који су помогли да имамо овај објекат у Индустријској зони Подгора, пре свега Влади Републике Српске на челу са премијером Вишковићем који су уложили укупно 1,2 милиона КМ (600.000 ЕУР) у изградњу ове хале као и председнику покрајинске Владе Војводине Игору Мировићу која је донирала око пола милиона КМ (250.000 ЕУР)- рекао је Савић.

Савић је навео да је општина Милићи у овај пројекат уложила 500.000 КМ (250.000 ЕУР), изразивши захвалност што је инвеститор Кнежевић одлучио да покрене постројење у овој локалној заједници.

Председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић изразио је задовљство што је заједничким финансијским средствима изграђено постројење у Милићима што је омогућило привреднику из Бачке Паланке да покрене постројење и запосли 90 људи.

– То значи да ће људи остајати у Милићима и да неће бити миграција према Новом Саду и Београду те се на тај начин и кроз нове пословне аранжмане очувати општина и градити нови погони. Ово је пример вишегодишње добре сарадње Покрајинске владе Војводине и Владе Републике Српске – рекао је Мировић.

Он је подсетио да је прошле недеље донесена одлука да се помогне српској заједници у Мостару, односно да се финасијски помогне прва фаза радова Српске куће у Мостару.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here