Marko Dragosavljević: Biću spreman za najzahtevniju sezonu u karijeri

291

Marko Dragosavljević privodi kraju veliki ciklus priprema u Antaliji, uoči nove sezone, koja će biti posebna zbog gustog rasporeda.


Pomeranje Olimpijskih igara za jednu godinu donosi sezonu u kojoj će raspored biti zahtevan i izazovan, pa su pripreme u Turskoj posebno dobile na značaju.

„Ovde proces priprema traje šest nedelja, kad dođemo kući, pet nedelja imamo do izbornih trka, trebalo bi da se one održe od 23. do 25. aprila, od petka do nedelje, to je prva izborna trka i od toga najviše zavisi sve oko Olimpijskih igara. Moram biti plasiran u prva dva i da bih išao na Svetski kup u Segedin, koji je u maju. Tamo moram da budem bolji, jer prva dva čamca idu. To mi je dovoljno za Olimpijske igre. Normu imamo za jednosed disciplinu za Srbiju, a najbolji ima pravo da ide i na Evropsko prvenstvo, koje se održava početkom juna“, kaže Dragosavljević.

Jednosed je najvažniji, ali postoji i B plan.

„Ako izborim normu za jednosed, onda je to glavna disciplina i sve podređujem tome. Druge discipline su rezervna varijanta, tu nemamo normu. Onda imamo dvosed 500, četverac 500, i tako. U septembru imamo Svetsko prvenstvo, i tu se već gledaju budžeti za sledeće Igre, zbog priprema i finansija. Dok ne prođu april i maj, gledam tu jednu disciplinu. Tek posle toga mogu znati šta će biti u drugim varijantama.“

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Selidba Igara u 2021. godinu izazvala je pomeranja u rasporedu i kalendaru, celokupna globalna situacija uticala je i na pripreme.

„Ove godine ćemo imati mnogo takmičenja, nikada se nije desilo da Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre budu u istoj godini, sada će toga biti. To se promenilo i samo će raspored gušći biti. Sezona kreće u aprilu, završava se krajem septembra. Baš će biti duga sezona, pa ko izdrži. Što se tiče priprema, nismo išli nigde van klubova i svojih gradova, do ovog odlaska u Antaliju. Navikli smo svake godine da idemo negde, od oktobra kako krenu pripreme, da smo negde van kuće. Ali eto, svi smo bili stacionirani u kućama i klubovima. Malo je svima falilo da se pomerimo, ovde sada imamo šest nedelja i onda dižemo formu za izborno takmičenje.“

Marko je prevazišao i povredu, pa je spreman da potvrdi klasu kada za to dođe trenutak.
„Imao sam i povredu, kad sam radio benč u teretani, pukao je desni grudni mišić, imao sam u decembru prošle godine i virus, prevazišao sam te dve nedelje, ali biće sve dobro, mogu da veslam i da radim sve kako treba i da dižem formu. Na 90 posto sam, biće to OK do izbornog takmičenja“, zaključio je Dragosavljević.

Prema zvaničnom rasporedu, posle spomenutog izbornog takmičenja, prvi Svetski kup u Segedinu održava se od 14. do 16. maja, drugi u ruskom Barnaulu od 21. do 23. maja.
Evropsko prvenstvo se održava u nemačkom Duisburgu od 3. do 6. juna, od 2. do 7. avgusta se održavaju takmičenja u veslanju na Olimpijskim igrama.

Svetsko prvenstvo u Kopenhagenu se održava od 16. do 19. septembra.


Pogledaj: Zorić: Verujem da ću uspeti da se izborim za odlazak u Tokio

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here