Јокићево фантастично шутерско вече, захуктао се за окршаје са Јанисом и Ембидом

Србин опет био близу трипл-дабла и донео Денверу убедљиву победу

Фото: Принтскрин/Инстаграм/jokicnikolaofficial

Након што је у Бруклину трипл-даблом одвео Денвер до победе, Никола Јокић је и претходне вечери одиграо још једну сјајну партију на источној турнеји против Вашингтона.


Нагетси су напокон везали две победе после периода кризе у којем су изгубили пет од шест мечева. Славили су у престоници 118:104 и направили добру увертиру пред окршаје са Адетокунбовим Милвокијем и Ембидовом Филадлефијом који им следе у наредних пет дана.

Јокић вечерас није уписао трипл-дабл али је опет одиграо феноменалну партију и имао сјајно шутерско вече. Убацио је 31 поен, забележио 12 скокова и седам асистенција. За два поена је шутирао 10/13, за три 2/3, а са линије пенала непогрешивих 5/5. Имао је и неке сјајне роле у одбрани када је Денвер у трећој четвртини решио утакмицу. Мора се истаћи и да га је тренер Мајк Мелоун одмарао половину друге четвртине и да му је у последњем кварталу дао на терену тек пет минута када се Никола више занимао асистенцијама саиграчима него повећањем кошгетерског учинка.

Држао се Вашингтон добро у првом полувремену и био равноправан ривал лидеру Запада. Порзингис је у том периоду убацио 15, а Дени Авдија 14 поена и играо сјајно под оба коша. Јокић је на другој страни био усамљен јер су подбацили шутери Мајкл Портер и Арон Гордон па су Визардси на полувреме отишли са вођством 57:55.

А онда је Денвер одиграо ураганску трећу четвртину (39:16) и сломио отпор жилавог домаћина. Мелоун је одрадио скоро целу четвртину са стартном петорком и то је дало резултат. Јокић је у том периоду убацио 10 поена, а Мајкл Портер Џуниор три тројке и Нагетси су отишли на недостижну предност.

Поред Јокића, Мајкл Портер је убацио 21 поен (6/9 за три), а Џамал Мари 17 поена. У пораженом тиму Визардса је најефикаснији био Кристапс Порзингис са 25 поена, док се Авдија зауставио на 16.

И још један занимљив податак. Јокић је дошао до 641 асистенције у сезони. Једини центар у историји који је имао више је Вилт Чемберлен који је у сезони 1967/68 забележио 702. Јокић и Денвер до краја лигашког дела сезоне имају још девет утакмица.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here