Кошаркаши Феникса победили Челаревљане у комшијском дербију

Протеклог викенда одигране су кошаркашке утакмице у оквиру Кошаркашког савеза Војводине, где се такмиче млађе селекције КК Феникс из Бачке Паланке.


Млађи пионири 2009. годиште и млађи угостили су екипу КК “Челарево”. У комшијском дербију кола, од самог почекта утакмице се водила велика борба, обе екипе су показивале велику жељу, али из те жеље су обе екипе правиле пуно грешака и промашивале отворене шутеве па је резултат гласио 5:6. У другом периоду су играчи Феникса ипак успели да за нијансу смање број грешка и повећају прецизност па самим тим успевају да преокрену резултат у своју корист на 15:12. У трећем периоду следи најбоља игра Феникса у нападу. Користе прилике које су створили добром одбраном па повећавају своје вођство на 33:22. У последњем периоду Феникс успешно контролише игру и резултат, па на крају побеђују са резултатом 46:31.

Генерација 2008. годиште је гостовала у Сомбору екипи КК ”Џокер”. Од самог старта су домаћини заиграли веома агресивно у одбрани,  нису дозвољавали играчима Феникса лака додавања, из такве одбране су добро трчали контра нападе и створили су велику разлику већ на почетку од 21:6. У наставку су се кошаркаши Феникса мало прилагодили оваквом начину игре па су други период одиграли добро и смањују предност домаћина на 30:21. У трећем периоду се водила изјадначена борба. Феникс је у неколико наврата успевао да смањи предност, али су је домаћини врло брзо враћали па су задржали вођство од 47:36. У последњем делу се и даље водила борба до последњих пар минута када Феникс прави много грешака и домаћини повећавају
разлику и побеђују са 78:52.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here