„Bap racing team“ ispunio očekivanja

U Bačkoj Topoli održane poslednje ovogodišnje trke za šampionat Srbije u moto - krosu

259
Foto: Jelena Crnjanski

Ni kiša koja je padala tokom noći protekle subote, a i u nedelju, nije pokvarila sjajno pripremljenu stazu za održavanje moto – kros trka u Bačkoj Topoli.


Minule nedelje na bačkotopolsku moto – kros stazu, izašlo je 55 vozača (najviše tokom ovogodišnje sezone), koji su pokušali da se domognu titula pobednika u sedam klasa.

Četvorica od 55 vozača, bili su članovi bačkopalanačkog „BAP Racing teama“, Feđa Kuzman je nastupio u klasi MX – 2, Relja Kuzman i Danilo Crnjanski u klasi MX – 85, a Vlatko Provodovski u klasi MX –S.

Provodovski je važio za jednog od favorita za osvajanje titule pobednika u svojoj klasi, i taj epitet je u potpunosti opravdao na stazi u Bačkoj Topoli. Sjajno je vozio obe trke, i na kraju se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Čestitke Vlatku na sjajnoj sezoni, u kojoj je stalno bio među najboljima. Na kraju bačkotopolskih trka, dodeljen mu je pobednički pehar, koji je ovaj put otišao u prave ruke.

U klasi MX – 85, „BAP Racing team“, je tokom ovogodišnje sezone, a samim tim i u Bačkoj Topoli, imao dvojicu predstavnika, Relju Kuzmana i Danila Crnjanskog. Relja je i u Bačkoj Topoli pokazao, da spada u u red najboljih vozača u ovoj klasi u našoj zemlji. Nakon dve trke bio je drugi, pa mu je na kraju pripao pehar za drugo osvojeno mesto. Danilo Crnjanski je u Bačkoj Topoli zauzeo četvrto mesto i na taj način, još jednom, nagovestio svoje velike mogućnosti u narednim sezonama. Ovo tim pre, kada se zna, da je on u sezoni koja je za nama, debitovao u klasi MX – 85. Pred njim je lepa budućnost, a prema mnogim prognozama on će u narednoj trkačkoj sezoni, biti jedan od tri najbolja vozača, u pomenutoj klasi u Srbiji.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Najmlađi od četvorice vozača, bačkopalanačkog kluba –Feđa Kuzman, vozio je u protekloj sezoni motor u klasi MX – 2 junior. Feđa je i protekle nedelje, pokazao određeni napredak u odnosu na dve nedelje ranije održanu trku u kojoj je nastupio, takođe u Bačkoj Topoli, Sasvim je izvesno da će on u narednoj sezoni napredovati, a možda će i pomrsiti račune, nekom od favorita u svojoj klasi.

Sa kojim takmičarima će „BAP Racing team“ nastupiti u narednoj trkačkoj sezoni, sada je teško reći. Nekih najava ima da će biti jači za jednog ili dvojicu takmičara, koji će izvesno je ako dođu, značajno pojačati postavu bačkopalanačkog trkačkog tima.

– Staza u Bačkoj Topoli bila je zaista odlično pripremljena. Trke su bile zanimljive, i svaka od njih je sa sobom nosila određeno uzbuđenje. Šteta, što su zbog pandenije korona virusa izostali gledaoci. Naš klub kao organizator trka, uložio je zaista dosta napora da sve prođe u najboljem redu. Zahvalio bih se svim klubovima i vozačima koji su mnogo učinili, da sve protekne u fer i korektnoj borbi. Ujedno koristim priliku da čestitam svima onima koji su osvojili šampionske titule u sezoni, koju je na neki način obeležila pandemija korona virusa. Takođe bih se zahvalio i fotografima, koji su pratili ceo tok protekle sezone, Barbari Vig, Dejanu Todosijeviću i Goranu Baraću Brcku. Oni su pravili takve fotografije i foto – zapise, koji su privukli pažnju čak i onih koji nisu ljubitelji moto – kros trka. Drago mi je što je naš klub, uz određenu pomoć kluba iz Bačke Topole, u veoma složenim prilikama, uspeo da organizuje poslednje trke u ovoj sezoni. Uz svesrdnu pomoć naših sportskih prijatelja iz bačkotopolskog kluba MX – 024, uspeli smo po opštem mišljenju, da organizujemo trke na visokom nivou. Na tome su nam svi učesnici trka, odali priznanje – izjavio je za BAP VESTI, Zdravko Crnjanski, predsednik „BAP Racing teama“.

Istaknimo na kraju, da velike zasluge za besprekornu organizaciju bačkotopolskih trka pripadaju i Jeleni Crnjanski, koja je odlično obavila najveći deo administrativnih poslova. Pored Jelene, svoj udeo u veoma dobro organizovanim trkama, dao je i „Alegro“, koji se brinuo o zdravlju takmičara i eventualnom saniranju njihovih povreda.


Pogledaj: Tri meča – tri pobede

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here