Ђоковићу титула у Риму

94
Фото: Бета

Новак Ђоковић освајач је мастерса у Риму по шести пут, пошто је у финалу савладао Стефаноса Циципаса са 6:0, 7:6 (7-5). Ђоковић сада води са 7-2 у међусобном скору са Циципасом, а освојио је 38. трофеј из мастерс категорије, па сада на вечној листи има два више од Рафаела Надала.


Тако је Новак на најбољи могући начин направио увертиру за Ролан Гарос који почиње 22. маја. Први сет протекао је муњевито, за пола сата је Ђоковић са нулом повео. Сервирао је феноменално, а форхендом је ударао и снажно и прецизно. И Циципас је био далеко од свог нивоа, па је Ђоковић убедљиво повео у сетовима.

Стабилизовао је Стефанос сервис у другом сету, да би затим прешао у контраофанзиву и направио брејк у четвртом гему. Ђоковић је почео дуплом грешком, што је био увод у оно што се потом десило. Велики аут форхендом, убрзо и бекхенд у мрежу за 15-40. Играо се нешто дужи поен, а Ђоковић је послао форхенд у мрежу – 3:1 Циципас.

Имао је Циципас и брејк лопту за 5:1, али Новак бекхенд винером успева да остане у сету. Потом је Ђоковић ухватио последњи воз за повратак у сет, на 3:5. Ђоковић је извршио притисак, винер ритерном за 15-30, затим је уследио одличан нападачки поен за две везане брејк лопте, а онда је Циципас на првој брејк лопти промашио лак форхенд (5:4).

Недуго затим се ушло у тај брејк, поштено с обзиром на све што смо видели у другом сету. Новак је направио први мини брејк за 3-2 након што је Циципас послао бекхенд у мрежу. Могао је Ђоковић да намирише трофеј када је после два одлична сервиса повео са 5-2.

Међутим, Грк узвраћа са два изврсна сервиса, да би у стегнутом поену на обе стране Новак направио грешку (5-5). Сабрао се Ђоковић, сервис-винер за меч лопту, да би уследила дуга размена и грешка Циципаса бекхендом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here