Добри наступи бачкопаланачких каратиста

Такмичари Карате академије "Бушидо" изузетно запажени на такмичењима

Извор: Karate Akademija Bushido/Facebook

Каратисти Карате академије „Бушидо“ су у протекле три недеље учествовали на три такмичења на којима су остварили изузетно запажене резултате.


Куп Војводине одржан је 30. априла у Новом Бечеју, а такмичари „Бушида“ су освојили осам медаља (три златна, три сребрна и два бронзана одличја). Женски ката тим Нађа Валашек – Калина Валашек – Софија Рађеновић освојио је златну медаљу у катама екипно у конкуренцији кадеткиња/јуниорки савладавши у финалу екипу „Сомборца“.

Кадеткиња Емили Милић је догурала до четвртфинала и недостајало јој је мало спортске среће за бољи пласман. У истој категорији су наступиле Калина Валашек (дошла до четвртфинала), Софија Рађеновић је освојила бронзу, а Уна Благојевић сребро.

Јуниорка Дуња Ступар је у својој узрасној категорији освојила сребрну медаљу, а сениорка Бојана Младежић је наставила доминацију. Она је супериорним наступима освојила прво место. Златну медаљу освојио је и Александар Бошков који је у јуниорској конкуренцији у финалу победио такмичара „Радничког“ из Ковина Сашу Ђурића. Бошков је наступио у најјачој конкуренцији и освојио још једно одличје, овога пута сребрног сјаја.

– Запажен наступ је у сениорској конкуренцији имао и Стефан Дрљача који је освојио бронзану медалју пошто је изгубио у полуфиналу од Здешића из Панчева, каже Иван Куневски, тренер Карате академије „Бушидо“.

Потом су током викенда (6. и 7. мај) у Беочину одржана два такмичења. У суботу је на програму био Куп Србије за кадете, јуниоре и сениоре, а у недељу „Дунав куп“ за најмлађи узраст. На ова два такмичења су бачкопаланачки каратисти освојили укупно пет медаља (два златна, једно сребрно и два бронзана одличја). Златне медаље су, према очекивањима, на Купу Србије припале сениорки Бојани Младежић и Александру Бошкову (јуниори) који је тако потврдио квалитет у овом узрасту. Бошков је и на овом такмичењу наступио и у сениорској конкуренцији, али је ту заустављен у четвртфиналу од далеко искуснијег такмичара Андрије Станковића из нишког „Елида“ и на крају заузео пето место.

У сениорској конкуренцији је наступио и Стефан Дрљача који је изгубио у првом колу од такмичара „Чукарички Роде“. Сребрну медаљу је на Купу Србије освојио ката тим девојака Нађа Валашек – Калина Валашек – Софија Рађеновић у конкуренцији кадеткиња/јуниорки. Код јуниорки је наступила и Дуња Ступар, али је учешће завршила у четвртфиналу.

– Дуња Ступар се још опоравља од повреде, али је желела да и поред тога наступи на Купу Србије. То је утицало да она одустане од такмичења у сениорској конкуренцији, додаје Куневски. На Купу Србије су у конкуренцији кадеткиња наступиле и Уна Благојевић, Калина Валашек и Софија Рађеновић. У изузетно квалитетној групи такмичарки оне нису успеле да се домогну борбе за медаље, изгубиле су у четвртфиналу, али су и поред тога оставиле одличан утисак. Бронзане медаље су у Беочину освојили Нађа Валашек и Јован Урошевић на „Дунав купу“, а на овом такмичењу је наступила и Мирјана Урошевић, али није успела да се умеша у борбу за медаље.

Најбољи каратисти КА „Бушидо“, Бојана Младежић и Александар Бошков, су добили позив у репрезентацију Србије да учествују на 29. Медитеранском првенству које се од 19. до 21. маја одржана у Тунису.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here