Ивана Вулета шампионка Европе у скоку удаљ

Друго европско злато!

202
Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је у четвртак (18.8) титулу шампиона Европе, други пут у каријери, победом на првенству у Минхену.


Вулета је већ у првој серији скочила сјајних 7,06 метара и до краја задржала прво место.

Њој је ово друго европско злато, после Амстердама 2016. године и укупно седма златна медаља на великим такмичењима у каријери.

Сребро је припало Немици Малаики Михамбо (7,03), а бронза Британки Џасмин Сојерс (6,80).

Друга српска представница Милица Гардашевић завршила је на седмом месту са скоком 6,52 метра.

Председник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић честитали су Ивани Вулети освајање златне медаље.

Вулета: Уживала сам, вратила сам се изворној себи

Знала сам да неће бити нимало лако против Малаики Михамбо, пред њеном публиком, али ово сам чекала четири године, с обзиром да је она од 2016. у Амстердаму постала и светска и олимпијска шампионка и све време смо „ту у сваком погледу“, рекла је нова-стара европска шампионка Ивана Вулета.

„Атмосфера је била фантастична, све време сам гледала у публику и нисам могла да се начудим и нагледам како то изгледа пред пуним стадионом. Желела само то да искористим. Насупрот мом наступу у Јуџину где сам покушала да имам другачији приступ и да дођем до медаље, овај пут сам се вратила изворној себи и начину на који приступам такмичењу“, изјавила је Вулета.

Мислим да ми је ово једна од најјачих серија, без обзира што је било хладно, нагласила је Вулета.

„Знала сам да ћу изазвати Малаику првим скоком. Управо сам то тражила јер сам желела да се приближим личном рекорду, па и по цену да будем друга, али знала сам да то није опција вечерас. Много сам срећна, поносна, уживам. Хвала свима пуно на подршци“, поручила је најбоља српска атлетичарка.

Вучић честитао Ивани Вулети европско злато

Председник Србије Александар Вучић честитао је атлетичарки Ивани Шпановић Вулета освајање златне медаље на Европском првенству у Минхену.

„Драга Ивана Шпановић, од срца Вам честитам освојено европско злато, којим се Србија поново уписала у сам врх атлетског спорта! Хвала Вам што сте и овом медаљом подигли нашу земљу на победнички трон. Браво, Ивана! Идемо на нова злата!“, поручио је Вучић на свом званичном твитер налогу.

Шпановић Вулета је већ у првој серији скочила сјајних 7,06 метара и до краја задржала прво место.

Њој је ово друго европско злато, после Амстердама 2016. године и укупно седма златна медаља на великим такмичењима у каријери.

Брнабић: Хвала Вам што представљате Србију у свету на најлепши начин

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је најбољој српској атлетичарки Ивани Шпановић Вулета освајање златне медаље на Европском првенству у Минхену.

„Браво Ивана Шпановић! Честитам Вам од срца освајање златне медаље на Европском првенству у Минхену. Хвала Вам сто представљате Србију у свету на најлепши начин“, поручила је Брнабић на Твитеру.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here