Хуманитарни турир „Шах из блока“ превазишао очекивања

Турнир се играо у оквиру хуманитарне фондације "Срби за Србе" а победник је Милош Петрић.

БАЧКА ПАЛАНКА – У недељу (09.04.) одигран је хуманитарни брзопотезни турнир у шах клубу у Бачкој Паланци. Турнир је игран под називон „Шах из блока“ а у оквиру хуманитарне фондације „Срби за Србе“. Покретачи целе акције и организатори су били двојица младих шахиста Бачкопаланачког шах клуба Милош Петрић и Огњен Голић. Шах клуб „Бачка Паланка“ је пружио сву помоћ у техничкој организацији турнира.


Одзив на турнир је био одличан. Поред познатих шахиста из Бачке Паланке играли су и многи други љубитељи древне игре. Повољном утиску је допринео и велики број младих шахиста који су узели учешће на турниру. Укупно је учествовало на турниру 30 играча, а било је приближно толико и гледалаца. Играно је 9 кола по швајцарском систему паровања. Темпо играња је био 5 минута по играчу за целу партију. Сви учесници су уплатили уписнину, која ће бити донирана у хуманитарне сврхе. На отварању турнира Огњен Голић је поздравио све присутне и нагласио циљ и сврху ове манифестације – помоћ угроженим и сиромашним породицама у Србији.

И ако резултат није био у првом плану , пласман на турниру је био следећи:
1. Петрић Милош – 7 поена
2. Рајак Лука – 7
3. Ћировић Миланко – 6,5
4. Краљ Небојша – 6,5
5. Дубовски Томислав – 6
6. Мичић Јован – 6
7. Јовановић Илија – 6

Најуспешнији омладинци су били: Мичић Јован и Јовановић Илија са по 6 поена и Грозданов Ненад са 5 поена. Од пионира најбољи је био Сувара Филип са 5,5 поена, Роквић Теодор који је имао 4 и Челик Братислав са 3,5 поена. Тројица најбоље пласираних пионира су добили награде у виду шаховске литературе.

На крају турнира Милош Петрић се захвалио присутнима на доласку у толиком броју и донацијама за хуманитарну акцију.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here