Bač se pridružio projektu „Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju“

Bač je jedan od šest gradova i opština koje su podržale ovu akciju.

186

Postavljanjem i otvaranjem današnje izložbe „OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU“, na gradskom Trgu, opština Bač se upisala na listu šest gradova i opština koje su do sada podržale ovu akciju, koja za cilj ima podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.


Prisutne je na početku pozdravila zamenica predsednika opštine Bač, gospođa Marina Balaban koja je tom prilikom istakla značaj pružanja podrške drugačijima i različitima.

„U ime opštine Bač sa ponosom mogu da kažem da smo se vrlo rado odazvali učešću u ovom projektu i nestrpljivo dočekali izložbu koja će narednih dana krasiti prostor našeg gradskog Trga. Posebnu zahvalnost, ali i ponos osećamo zbog našeg sugrađanina Zlatka Keslera, proslavljenog paraolimpijskog šampiona, koji nam svojim radom i posvećenošću dokazuje kako se svi naši snovi mogu ostvariti“, zaključila je Balaban.

Nakon nje zvanicama se obratio i predstavnik opštinskog udruženja invalida rada Bač, Jovan Vujinović koji nas je upoznao sa uspesima članica njihovog udruženja, koje iako malo, daje značajan doprinos borbi za prava invalida.

Na samom kraju, velika paraolimpijska šampionka i osvajačica najsjajnijih odličja u disciplini stoni tenis, Borislava Perić Ranković predstavila je svoju životnu priču kao i način i motivaciju koja joj svakodnevno pomaže da ide napred i svoju bajku sanja širom otvorenih očiju.

Ovaj projekat realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, kompanija Color Media Communications, AMS osiguranje i Apatinska pivara, a pre Bača izložba je gostovala u sledećim gradovima: Čačak, Požarevac, Vrbas, Novi Sad i Šabac.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

POGLEDAJ: Apel za pomoć deci iz Bača!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here