Како да користите вештачку интелигенцију бесплатно на свом рачунару/телефону?

ChatGPT је напредни језички модел који користи вештачку интелигенцију, развијен од стране OpenAI. Он има циљ да пружи корисне и информативне одговоре на разна питања и помогне људима у решавању проблема. У последње време доста се пише и прича на ову тему, а да многи нису ни завирили у материју да провере шта је то ChatGPTи шта може да вам понуди. 


Како да приступите ChatGPT преко свог рачунара или телефона? 

Да бисте приступили ChatGPT-у преко свог рачунара или телефона, потребан вам је притуп интернету. ChatGPT је бесплатан и ако вам нека апликација тражи плаћање, нисте на правом месту. Да, постоји и плаћена верзија, али она је препоручена за оне који га користе за посао. Можете користити бесплатну верзију која је веома корисна. 

Ево како можете да приступите ChatGPT:

  1. Рачунар: Отворите прегледач веба (нпр. Google Chrome)на свом рачунару и укуцајте адресу https://www.openai.com/chatgpt/ у адресну линију. Притисните Ентер и отвориће вам се страница за приступ ChatGPT-у.
  2. Телефон: Отворите прегледач веба на свом телефону и укуцајте исту адресу https://www.openai.com/chatgpt/ у адресну линију. Притисните Ентер и страница за приступ ChatGPT-у ће се отворити на вашем телефону.

3. Програм ће вам тражити маил адресу и број телефона да би сте се регистровали. Када приступите страници ChatGPT-а, можете почети да уносите своја питања и добићете одговоре од модела ChatGPT. Важно је напоменути да је ChatGPT интерактивни језиковни модел и да је обучен на основу широког скупа података, али не поседује реално светско знање. Слободно уносите садржај на српском језику, латинциом или ћирилицом, програм ће препознати питање и одговорити на истом језику. 

ChatGPT је алат који има функцију да вам помогне, не да вам донесе нереална знања

Као вештачка интелигенција, ChatGPT нуди низ могућности и користи корисницима:

Информације и знање: ChatGPT има приступ великој количини информација и знања, које је стекао током тренинга на различитим изворима података. Он може помоћи корисницима да пронађу одговоре на питања, објасни концепте, пружи информације о различитим темама и помогне им да прошире своје знање.

Помоћ у решавању проблема: Без обзира да ли корисник има технички проблем, тражи савет у вези са нечим или жели смернице за решавање одређене ситуације, ChatGPT може пружити одговарајуће информације и смернице како би се проблем решио.

Креативност: Поред пружања информација, ChatGPT може помоћи и у развоју идеја, генерисању садржаја, писању текстова или чак помоћи у стварању уметничких дела. Његова способност генерисања текста омогућава му да буде креативан и пружи подршку корисницима у различитим креативним подухватима.

Разговор и забава: Корисници могу користити ChatGPT као „саговорника“ за разговор или једноставно за забаву. Он може одговарати на њихова питања, разговарати о различитим темама и чак пружити шалу или загонетку како би уљепшао њихов дан.

Да би користили ChatGPT, корисници једноставно приступају платформи или интерфејсу где је он доступан и постављају му питање или изражавају свој захтев. Веома је важно да знате како да поставите питање! 

Могу га користити путем wеб страница, мобилних апликација или других интерфејса који подржавају његову функционалност. Важно је напоменути да је ChatGPT само вештачка интелигенција и да није савршен. Понекад може бити грешака у његовим одговорима или може пружити непотпуне или нетачне информације. Увек је добро вршити додатну проверу информација и консултовати друге изворе како би се добила потпуна слика или решење проблема.

Примери како можете користити ChatGPT? 

Можете да га користите на вашем рачунару и куцате питања на српском језику, а овим промптовима који су приказани на фотографијама можете приступити тако што ћете инсталирати екстензију на вашем рачунару. Ево линка:

https://chrome.google.com/webstore/detail/chat-gptrs-promptovi/

Као што видите можете га користити за писање састава, стимулацију интервјуа за посао, може вам урадити пример текстова за социјалне мреже, итд…

 

Важно! 

За кориснике бесплатне верзије ChatGPT-а, важно је имати на уму неколико ствари:

Ограничења у коришћењу: Бесплатна верзија ChatGPT-а има одређена ограничења у погледу броја карактера по захтеву и укупног времена коришћења. То значи да можете имати одређени број интеракција са ChatGPT-ом током одређеног временског периода, али постоје ограничења која се примењују на количину текста коју можете послати у једном захтеву.

Квалитет одговора: Бесплатна верзија ChatGPT-а пружа висок ниво квалитета одговора, али постоје ситуације у којима генерисани одговори могу бити мање прецизни или могу захтевати додатну проверу и филтрирање од стране корисника.

Безбедност и приватност: При коришћењу ChatGPT-а, треба водити рачуна о безбедности и приватности информација. Немојте делити осетљиве или личне податке током комуникације са ChatGPT-ом.

Контекст и јасноћа: Како би ChatGPT пружио тачније одговоре, важно је обезбедити јасан и концизан контекст приликом постављања питања. Покушајте да будете прецизни и сажети у својим захтевима како бисте добили најбоље могуће одговоре.

Уз ове смернице, корисници бесплатне верзије ChatGPT-а могу уживати у интеракцији са вештачком интелигенцијом и искористити је на најбољи могући начин.


Прочитај још: 

Како поставити родитељску контролу на Инстаграму и ТикТоку

Како да повећате продају својих прозвода или услуга?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here