Najbolji na bilbordima u Bačkom Petrovcu: Žilićeva i Nenadović

0
592
Foto: Dnevnik.rs

Srđan Nenadović i Una Žilić u prošloj školskoj godini pohađali su Osnovnu školu „Jan Čajak” u Bačkom Petrovcu.


Srđan je u protekloj godini na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika osvojio treće mesto.

– Osim jezika, volim istoriju i geografiju – kaže Srđan. – Za sada još nisam definitivno odlučio o svojoj budućnosti, ali voleo bih da, recimo, budem nastavnik ili profesor istorije u školi.

Una Žilić je kao učenica škole u Bačkom Petrovcu osvojila je treću nagradu na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika. Dobri rezultati iz prethodnih godina drugi put su joj obezbedili predstavljanje na bilbordu u okviru projekta „Učim + Znam = Vredim”.

– Upisala sam Ekonomsko-trgovinsku školu „Jovan Trajković” – navodi Una. – Zanimaju me jezici, ali želela bih tu veštinu da usmerim u drugom pravcu, da budem pravnik ili advokat.

 

Projekat „Učim + Znam = Vredim”, koji realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, i 2019. godine realizovan je u Novom Sadu i šest opština u Vojvodini: Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Temerinu i Beočinu u kojima je predstavljeno više od 370 đaka osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini 2018./2019. ostvarili najznačajnije uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali i one koji su zbog svojih uspeha izabrani za đake generacije. Generalni sponzor ovog projekta je Erste banka.

U saradnji s Udruženjem za promociju društvene odgovornosti, „Dnevnik” će na strani Vojvodina predstaviti laureate projekta „Učim + Znam = Vredim” iz vojvođanskih opština u kojima je realizovan ovaj projekat, uz njihove kratke izjave.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here