Za opštine pogođene izbegličkom krizom 20,8 miliona evra

438
Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Skoro 21 milion evra biće uložen u 25 projekata od Subotice do Vladičinog Hana i Vranja, od Pirota do Bačke Palanke, a to je prema rečima predstavnice nemačke ambasade Dorotee Gazelman jedan od najboljih načina da se tim opštinama oduži za pomoć u rešavanju izbegličke krize.


Prema sporazumu koji su potpisali ministar za rad, zapošljavanje socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i direktor Nemačke razvoje banke (KfW) Arne Gos projekti će biti realizovani do juna 2022 godine, a podrazumevaju jačanje kapaciteta opština pogođenih mirgantskom krizom.

Projekti koji će se realizovati i u opštinama Beočin, Bujanovac, Žabari, Bosilegrad, Leskovac, Dimitrovgrad, Surdulica, Šid odnose se na jačanje postojećih škola, vrtića, centara za socijalni rad, dnevnih centara, spavaonica za đake…

[wonderplugin_slider id=75]

 

Gazelman je podsetila da Nemačka nastoji ne samo da podrži Srbiju na evropskom putu već i da pomogne svim njenim građanima.

Projekti će, kako je dodala, pomoći jačanju ne samo izbeglica već i svih ljudi koji nemaju posao ili dolaze iz nerazvijenih društvenih slojeva.

Od tih 20,8 miliona evra Srbija je obezbedila 8,87 miliona, a Nemačka 11,9, rekao je Đorđević i dodao da bi realizacija projekata trebalo da počne za četiri meseca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here