AKTUELNO: Još 396 novozaraženih, preminulo 11 osoba, na respiratoru 187 pacijenata

65
Foto: Profimedia

BEOGRAD: „U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo još 11 osoba od posledica korona virusa. Kako je rečeno na konferenciji Kriznog štaba, testirano je 7955 osoba, od tog broja pozitivno je 396, dok je na respiratoru 187 pacijenata. Ukupno je testiran 550.091 građanin, broj hospitalizovanih pacijenata je 4.735. Ukupan broj preminulih od posledica korona virusa do sada je 472“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba, dr Zoran Gojković.

15.35 – Pelemiš: Došlo do pomeranja, umiru i mladi

Infektolog, član Kriznog Štaba Mijomir Pelemiš potvrdio je danas da je došlo do pomeranja starosne granice kod umrlih i da sada od posledica korone umiru i mlađi, čak i sa 30 godina.

14.40 – U Novom Pazaru hospitalizovano 218 pacijenata

U regionalnom kovid centru u Novom Pazaru ukupno je hospitalizovano 218 pacijenata, od kojih je sedam na respiratoru, podaci su koje su danas Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni kovid centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ŽJNP.

14.32 – Nove mere u Nišu – zatvorene pijace, otkazane manifestacije

Zbog epidemiološke situacije Gradski štab NIša za vanredne situacije privremeno je zabranio rad zelenih pijaca i auto i cvetne pijace, saopšteno je danas.

13.33 – U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 38 novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata obolelo je još 38 osoba, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

12.42 – U Kragujevcu epidemiološka situacija ozbiljna, Vojska priprema kovid bolnicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas privremenu bolnicu koja je formirana u prostoru Šumadija sajma u Kragujevcu, gde je imao priliku da se uveri da se opremanje te privremene bolnice u kojoj će se lečiti pacijenti oboleli od Kovid-19 odvija po planu.

12.25 – U Jablaničkom okrugu 30 novozaraženih

Od 149 uzoraka testiranja na virus korona iz Jablaničkog okruga, 30 je pozitivno, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Nišu.

11.52 – U Gračanici jedan novi slučaj koronavirusa

U opštini Gračanica registrovan je jedan pacijent koji je pozitivan na korona virus, saopštio je Krizni štab te kosovske opštine s većinskim srpskim stanovništvom.

11.04 – Janković: Ako svi nosimo maske štitimo se do 99 odsto

Podaci o COVID-19, broju pacijenata na respiratoru i broju umrlih nisu umirujući ali je i manje pogoršanje, ako nije dobra vest, onda je manje loša, rekao je danas za imunolog i član kriznog štaba, Srđa Janković.

On je na pitanje novinara da li je smrtnost pacijenata na respiratorima 50 procenata potvrdio taj podatak i dodao da može da bude i veća.

8.57 – Milićević: Većina od 225 pacijenata u Areni ima obostranu upalu pluća

U privremenoj kovid bolnici “Beogradska arena” trenutno se nalazi 225 pacijenata koji uglavnom imaju obostrano zapaljenje pluća, rekao je koordinator bolnice, pukovnik Veljko Milićević.

8.08 – Stabilna epidemiološka situacija u Vršcu

U Vršcu je epidemilošla situacija stabilna. Kod 50 ljudi potvrđeno je prisustvo koronavirusa, a 25 je hospitalizovano u gradskoj kovid bolnici.

Nadležni u bolnici kažu da ima dovoljno mesta za pacijente.

6:50 – U Leskovcu i dalje nesigurna epidemiološka situacija

U Leskovačkoj kovid bolnici 144 pacijenata, a 71 na kiseoniku. Lekari kažu da je njihova klinička slika vrlo nestabilna. Juče je jedan pacijent iz Vlasotinca preminuo.

Ukupno u Jablaničkom okrugu 1.100 pacijenata je inficirano, od toga preko 800 iz Leskovca. Sve je manje gužvi u kovid bolnicama, pa se situacija polako stabilizuje. Juče je otpušteno 13 pacijenata, a 13 je primljeno. Stižu i rezultati testova koji su poslati sa teritorije Jablaničkog okruga. Oko deset posto je pozitivnih.

„Trenutno smo u drugom vrhu prvog talasa. Taj vrh je u Leskovcu bio 7-8. jula. Sada dolazi do oscilacije i pada broja pacijenata. Situacija je i dalje nesigurna, ali te dnevne oscilacije daju nam znakove da će polako jenjavati u narednom periodu“, rekao je dr Časlav Nedeljković, zamenik direktora Doma zdravlja Leskovac.

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac rekao je da je spremno još jedno odeljenje u prizemlju neurologije na kome će biti još 40 mesta. Situacija je, dodaje, loša, na kiseoniku ima dosta ljudi, ali ne i na respiratoru.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here