Maksimalno poštovanje mera kriznog štaba

U Gerontološkom centru Bačka Palanka

138

Prvi talas koronavirusa, koji je tokom marta i aprila, na našim prostorima dostigao svoju kulminaciju, nije uspeo da prodre u bačkopalanački Gerontološki centar. Očigledno je da su ga, pre svih zaposleni u ovom centru spremno dočekali, pa se na sreću, sve završilo na najbolji mogući način. Ne dugo nakon prvog, stigao je drugi talas koronavirusa, koji je iznenadio mnoge, ali ne i one koji rade u ovoj ustanovi. Evidentno je da su oni bili na oprezu i još jednom ga, čini se, dočekali na pravi način.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– Želim odmah da kažem, da ovde kod nas, ništa značajnije nismo menjali u odnosu na prvi talas koronavirusa. Dakle, maksimalnu pažnju obraćamo na dezinfekciju svih prostorija, posebno ujurtu i uveče – kaže dr Milan Bajić, direktor Gerontološkog centra Bačka Palanka.

– Radnici i pomoćno osoblje, kao i prostorije i nameštaj se dezinfikuju jednoprocentnim rastvorom asepsola. Pored toga, ograničili smo prijem paketa od strane srodnika korisnika usluga našeg Centra. Svoje pakete oni mogu da donose utorkom i četvrtkom od 10 do 13 sati. Dozvoljeno je donošenje lekova, pelena, cigareta i hrane u originalnoj celofanskoj ambalaži, kako bi se ona dezinfikovala hlorom. Korisnicima naših usluga moguće je, od ove nedelje, donositi i voće, koje se obavezno pere u rastvoru sode bikarbone, a nakon toga i vodom. Nakon toga dostavljanja se onima kome je namenjeno. Količine voća su ograničene, uglavnom na jedan do dva kilograma.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Doktor Bajić posebno ističe da se u Gerontološkom centru na čijem čelu se on nalazi, strogo vodi računa o merama prioritetno lične zaštite. Jedna od mera zaštite je i svakodnevno presvlačenje garderobe, zatim provetravanje prostorija, nošenje maski, održavanje distance od dva metra, kao i veoma često pranje ruku.

Dakle, kada se sve ovo ima u vidu, onda ni malo ne čudi što bačkopalanački Gerontološki centar za sada veoma uspešno odoleva naletima koronavirusa. Upravo su preduzete mere razlog što ovde do sada nije bilo zaraženih koronavirusom. Ovaj virus je, na žalost, do sada odneo preko 500.000 života u svetu, a kod nas preko četiri stotine.


Pročitajte i: Kon: Ovaj nalet koronavirusa neće brzo proći – bar još četiri nedelje

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here