Putina će čuvati 7.000 srpskih policajaca

402
(Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

BEOGRAD: Predsednika Rusije Vladimira Putina, koji u Srbiju stiže 17. januara, čuvaće više hiljada srpskih policajaca, a spekuliše se o brojki od čak 7.000, piše današnja „Politika“.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće maksimalne mere obezbeđenja, koje će dovesti i do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda.

Takođe se spekuliše da je u Beograd već stiglo oko 250 najelitnijih ruskih specijalaca i lično obezbeđenje ruskog predsednika.

Oni navodno proveravaju putanju kojom će se kretati Putin, mesta sastanka, klima-uređaje, hranu, internet itd. Biće zavarivani i šahtovi, a snajperisti će biti raspoređeni po najvišim krovovima zgrada u Beogradu.

Ruski obaveštajci navodno dolaze i s razvijenom tehnologijom za sprečavanje napada dronom, što je oprema koju Srbija nema, piše „Politika“.

U obezbeđenju Putina učestvovaće i Vojska Srbije. Tri srpska „Miga“ trebalo bi da prate avion predsednika Rusije od momenta kada uđe u vazdušni prostor Srbije, a do tada će na njega motriti ruska protivvazdušna odbrana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here