Pripreme teku po planu

Za predstojeći turnir rukometa na pesku u Bačkoj Palanci (3.-5. avgust)

573

Pripreme za turnir rukometa na pesku, koji će se od 3. do 5. avgusta odigrati na Gradskoj plaži u Bačkoj Palanci, teku po planu, upoznao nas je jedan od organizatora Lazar Miškov, inače generalni sekretar Opštinskog rukometnog saveza Bačka Palanka.


– Palančanima mogu da obećam da će to biti nezaboravni rukometni spektakl u Bačkoj Palanci, kaže jedan od organizatora turnira rukometa na pesku Lazar Miškov.

Inače, Miškov je prošlog vikenda bio na velikom međunarodnom turniru u Gaeti u Italiji gde je učestvovao u svojstvu delegata. Na ovom turniru su, prema njegovim rečima, napravljeni pozitivni pomaci u rukometu na pesku koji su blisko povezani sa Srbijom.

– Ti pozitivni pomaci će u našoj zemlji zaživeti od sledeće godine. Naime, po prvi put će na našem turniru moći da učestvuju i reprezentacije Italije, Francuske, Mađarske i tako dalje. Stupio sam u kontakt sa organizatorima nekoliko jačih i kvalitetnijih turnira u Evropi da nam se termini ne poklapaju sa turnirima ili završnicama državnih prvenstava. Nadam se da ćemo taj dogovor postići do kraja godine, jer je svima u interesu da na turnir dođu jače ekipe, odnosno da se pruži mogućnost da svi učestvuju na turniru.

Najveći pomak su svakako dobre komunikacije sa Rukometnim savezom Hrvatske i njihovim povereništvom za rukomet na pesku. Blizu smo postizanja dogovora da se prvenstvo Hrvatske više ne poklapa ni sa jednim turnirom u Srbiji.

Sledeće nedelje ću, kao delegat, prisustvovati na fajnal foru prvenstva Hrvatske u Varaždinu i to sve govori da sam ja jedini delegat van Hrvatske koji učestvuje na njihovim turnirima i završnicama prvenstava. Takve dogovore ćemo verovatno postići i sa italijanskom i mađarskom rukometnom federacijom, navodi Lazar Miškov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here