Одржана манифестација „ЦиклоБач 9“

У недељу (25.06.)

Туристичка организација општине Бач, организовала је 25.06.2023. манифестацију „ЦиклоБач 9“, која сваке године окупља велики број учесника, заљубљеника у двоточкаше. Сви присутни су у 10.00 часова стартовали са средњовековне Тврђаве у Бачу.


Укупно њих 154 различитих узраста кренуло је у цикло авантуру. Пролазећи поред најзначајнијих културно историјских локалитета рута дуга 15 км их је водила преко Малог Бача и Вајске до језера „Провала“, где су имали кратко освежење и паузу, док су у церемонијалном делу манифестације организатори доделили признања у раличитим категоријама.

Пехаре за најмлађег учесника освојило је четворо малишана, а то су Растко Ћулибрк, Тара Балабан, Матијас Миличевић и Лука Радојчић који су имали само четири године, док је господин Владан Бојивић је са својих 71 годину проглашен за најстаријег учесника. Пехар за почасног учесника добио је малишан Марко Клецин. Овогодишњи „ЦиклоБач 9“, је сем индивидуалаца, привукао и бициклистичке клубове па су тако пехаре добили предсатвници клубова: „Бициклисти Инђија“, „Рекреација бициклом Суботица“ , „Југо Циклинг кампања Београд“, „ Котрљанери“ Осијек, „Пожели жељу Палић“, Педалирање“ Сремска Митровица, „ Бициклистички клб Војводине“, „Пирати“ Бачка Паланка, Тријатлон клуб „Динамик“, „Бициклистичка иницијатина „ и „Бициклисти“ из Сремске Митровице. Пехар за инострани бициклистички клуб додељен је „Котрљанерима из Осјека а који су нам у великом броју дошли из Републике Хрватске.

Дугогодишњи сарадник, господин Зоран Зивлак, добио је пехар за светског бициклистичког путника и том приликм је са учесницима манифестације је најавио ново путовање , подсетио на бројне авантуре и доживљаје из целог света али и поделио најмлађим учесницима прогодне поклоне. Признање за дугогодишњу успешну сарадњу отишло је у руке нашег суграђанина Зорана Бјелотомића. Туристичка организација је додељивањем пехара Јавном комуналном предузећу „Тврђава“ Бач и ресторану „Бачки Двор“ изразила неизмерну захвалност на подршци и сарадњи, која је допринела квалитетној реализацији ове манифестације.

Један део учесника је након пристизања у Вајску завршио своје учешће, док су они упорнији наставили даље преко Бођана, насипом до Бачког Новог Села у укупној дужини од 40 км, где је организован заједнички ручак у просторијама Месне зајденице Бачког Новог Села.

На овогодишњој манифестацији смо имали част да угостимо учеснике који су нам стили из: општине Бач, Сремске Митровице, Суботице, Бачке Паланке, Инђије, Сомбора, Новог Сада,Оџака, Бачког Петровца, Шида као и из Републике Хрватске, те још једанпут показали да рекреативна вожња бициклом заузима врх лествице спортских дисциплина и привлачи све већу пажњу јавности.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here