17 медаља за Tarkett у другом колу

На језеру Тиквара веслало се 38 трка, на којима је учешће узело 25 клубова

Кајак кану клуб „Tarkett“ био је домаћин Другог кола Мини кајак, Пионирксе и лиге Олимпијских нада у суботу 24.06. На језеру Тиквара веслало се 38 трка, на којима је учешће узело 25 клубова.


Кајак кану клуб „Tarkett“ освојио је укупно 17 медаља, од чега 5 златних, 6 сребрних и 6 бронзаних.

Најмлађи такмичари, односно учесници Мини кајак лиге донели су и највећи број медаља. У трци дечака и девојчица рођених 2014 и 2015. године, најуспешнији су били Урош Стевић и Маша Карановић. Урош Стевић је у једноседу на 1000м довеслао до сребрне медаље, док је у двоседу на 500м са Бељански Луком дошао до златног одличја. У истој трци двоседа веслали су и Дукић Петар и Дукић Лука који су циљну линију прошли трећи и тиме освојили бронзану медаљу. У женској конкуренцији Маша Карановић је у једноседу довеслала до сребрног одличја, док је у двоседу са Тртић Таром освојила бронзану медаљу.

Бељански Никола најуспешнији је био у конкуренцији дечака рођених 2013. године. Никола је у мини једноседу освојио срерну медаљу. Такође сребро, освојио је и у двоседу заједно са Карановић Луком.

Медаље нису изостале ни код дечака и девојчица рођених 2012. године. Двосед у саставу Роквић Теодор- Немања Стевић кроз циљ је прошао као првопласиран и окитио се златном медаљом. Станчевић Ања је освојила сребро у трци мини једноседа на 1000м, док је женски двосед у саставу Калајић Лана- Мишков Тијана био бронзани.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2011. године, совојене су две медаље. Најсјајнију, златну освојио је женски четверац у саставу: Вјештица Вања- Стојадиновић Теодора – Кнежевић Софија – Ђилас Милка, док је сребро отишло у руке двоседа у саставу: Миливојевић Ненад – Новак Стефан.

У оквиру Мини кајак лиге освојено је укупно 12 медаља, што је било довољно да кајак кану клуб „Tarkett“ осигура своје прво место на табели лиге.

Када је реч о Пионирској лиги, и овог пута су медаље отишле у руке девојчица рођених 2009. и 2010. године. Икић Маја кроз циљ је прошла трећа освојивши бронзану медаљу у трци једноседа, док је у трци двоседа са Стојисављевић Анђелијом довеслала до златног одличја.

Женски четверац у саставу Икић Маја- Драгојловић Милица- Стојисављевић Анђелија- Капелан Лана, још једном је показао свој квалитет и трку завршио на убедљиво првом месту. Ове три медаље су довеле „Tarkett“ на шесту позицију табеле Пионирске лиге.

Све трке у Лиги Олимпијских нада веслане су на дистанци од 500м, па је и у склопу ове лиге освојено укупно две медаље, обе бронзане. Једна је отишла у руке женског двоседа у саставу Радоја Јована – Важић Мила, док је друга отишла око врата Бајилов Сергеја у трци једноседа. Кајак кану клуб „Tarkett“ се и у оквиру лиге Олимпијских нада, после другог кола, такође наллази на водећем месту на табели.

Наредно, односно 3. коло одржава се у Вишњићеву 8. јула.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here