U OŠ „Žarko Zrenjanin“ obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

"Dobra dela daju ti krila"

414

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležava se 24. februara pod nazivom „Dan roze majica“.


Dan roze majica poznat je kao dan posvećen promociji borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja koji se obeležava širom sveta.

U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Obrovcu je i ove godine obeležen ovaj dan. Učenici su u školu došli u roze majicama, kao znak podrške i borbe protiv svih vrsta vršnjačkog nasilja.

Čas odeljenjskog starešine bio je posvećen sećanju na 2007. godinu kada je učenik došao u školu u roze majici kao znak podrške teško oboleloj majci (mesec oktobar obojen je u roze – međunarodni Dan borbe protiv raka dojke). Zbog toga je bio izložen ruglu i nasilju među vršnjacima.

„U znak podrške, drugari su došli u školu u ružičastim majicama. Naši parlamentarci su, kao vršnjački edukatori, razgovarali sa učenicima četvrtog i petog razreda o tome kako se osećaju oni koji trpe nasilje sa ciljem da škola bude sigurno i podsticajno mesto za odrastanje i učenje. Potom su zajedno napravili plakat i jasnim porukama izneli svoj stav prema vršnjačkom nasilju“, poručuju iz OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Čas muzičke kulture bio je posvećen pesmi „Ne rugaj se“ (Don’t Laugh at Me” autori pesme su Steve Jay Seskin / James Allen Shamblin).


Pogledaj: Sa predavanje o romskoj kulturi i tradiciji

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here