„Ка друштву без предрасуда“ – семинар у Бачкој Паланци

Семинар је акредитован и бесплатан

ФОТО: Илустрација

БАЧКА ПАЛАНКА – Бесплатни акредитовани семинар „Ка друштву без предрасуда – Изазови суочавања са антисемитизмом некад и сад“ одржаће се у суботу 29. октобра у Гимназији „20. октобар“ у Бачкој Паланци.


Семинар је намењен пре свега наставницима, али и другим радницима у култури и образовању, као што су музејски радници, библиотекари, архивисти и други. У складу са програмом „HANNAH“, на семинару ће се онлајн укључити и предавачи из Пољске, Грчке и Немачке.

„У склопу пројекта „Естер: млади се сећају“, креирали смо дигиталну платформу „Ester Storyboard“. Платформа омогућава ученицима да заједно са наставницима креирају манускрипт – сториборд за графичку новелу о стварним личностима и дешавањима који су се одиграли у њиховим срединама за време Холокауста.

Пратећи инструкције на платформи, ученици истражују у локалним архивима, музејима и библиотекама информације о предратном животу и прогонима за време окупације у њиховим местима. Уз помоћ прикупљеног материјала, фотографија и докумената, ученици конструишу новелу. Платформа је доступна на српском, немачком и енглеском језику“, изјавила је за РТВ Невена Бајалица, реализаторка семинара.

„Преко програма „Моја прва плата“, тражимо аналитичара политиколога или сарадника који је дипломирао на одговарајућим хуманистичким студијама (политичке науке, право, журналистика, историја, језик и књижевност, страни језици, социологија, социјални рад, психологија), а занимају га људска и грађанска права, култура сећања, креирање политика и међународни пројекти. Одлично знање енглеског језика је обавезно“, додао је Мишко Станишић, реализатор семинара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here