Вандали уништили пластеник породици Стевић из Раткова (ВИДЕО)

Стевићи сада нису сигурни хоће ли наставити производњу.

Фото: РТВ

ОЏАЦИ – Неколико дана пред почетак садње парадајза, породици Стевић из Раткова уништен је један од два пластеника.


Случај су пријавили полицији, али починици до сада нису пронађени. Осим штете на самом пластенику, штета је и изгубљена добит јер се у два пластеника годишње производило 4 тоне парадајза.

Стевићи сада нису сигурни хоће ли наставити производњу.

Ова два пластеника на пољопривредном газдинству породице Стевић из Раткова постављена су пре пет година и то средствима која су наменски добијена од Министарства пољопривреде.

У њима се производи парадајз и тако је требало бити и ове године, али су планови Стевића осујећени јер је неколико дана пре садње један од пластеника потпуно уништен.

Ненад Стевић каже да су проблема имали и други власници пластеника у селу, али да то нису пријављивали полицији. Они јесу.

Расад који је наручен, а требало је бити посађено око 2.000 струка парадајза, мора бити плаћен, што увећава штету коју има ово пољопривредно газдинство.

Син Владимир на кога се воде пластеници разочаран овим што се десило отишао је у Немачку, а Ненад и његова супруга још нису сигурни могу ли наставити ову производњу, страхујући да се сличан вандализам не понови.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here