Подигнута оптужница за масакр у Младеновцу: Оптуженом прети 20 година робије

Оптужницом су обухваћени отац, ујак и брат од ујака нападача

Фото: Printscreen/Instagram 192_rs

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је данас оптужницу против У. Б. због сумње да је 4. маја у селима Мало Орашје и Дубона убио девет, а ранио 12 особа.


Он се терети за тешко убиство за које је запрећена казна затвора 20 година. У. Б. у време извршења злочина није напунио 21 годину и био је млађи пунолетник, због чега сходно одредбама Кривичног законика њему није могуће изрећи казну доживотног затвора, већ као максималну казну од 20 година. Тужилаштво је предложило суду ову казну.

Он се терети и за недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја, отмицу, као и неовлашено коришћење туђег возила.

Оптужницом су обухваћени и његов отац, ујак и брат од ујака. Отац оптуженог се терети за недозвољено држање и стављање у промет оружја и експлозивних материја, као и тешко дело против опште сигурности.

Ујак и брат од ујака су оптужени за недозвољено држање оружја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашено држали већу количину оружја.

Тужилаштво је тражило да се отац оптуженог из Младеновца осуди на 20 година робије због оба кривична дела за која се терети. За ујака и брата од ујака тужилаштво је ставило предлог да буду осуђени на казне затвора у трајању од по шест година.

Тужилаштво је у обимној и детаљној истрази саслушало чак 62 особе – оштећених, очевидаца, као и породица жртава. Обављено је и око 60 различитих вештачења који би требало да несумњиво потврде да је У. Б. извршио тешка убиства својих комшија.

У. Б. је 4. маја, у касним вечерњим сатима и у току ноћи, на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматског оружја убио осам, а ранио 12 особа, а од повреда је један младић накнадно преминуо.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места осумњичени претио убиством таксисти, те га на такав начин принудио да га одвезе до села на територији Крагујевца, где је осумњичени и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here