Radno vreme ugostiteljskih objekata do 22 sata tema sednice u ponedeljak?

Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

303
Foto: Canva

Sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemiološka situacija biće održana u ponedeljak u 10 sati.


Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

Premijerka Ana Brnabić u četvrtak je izjavila da za sada nema popuštanja mera za sprečavanje širenja virusa, te da će se o ublažavanju razgovarati kada se procenat novoobolelih spusti na jednocifren broj, navodeći da je dobro što brojke trenutno stagniraju.

Medicinski deo Štaba smatra da je još rano za popuštanje mera, zato što situacija nije tako stabilna, i potreban je oprez, jer je broj pacijenata na bolničkom lečenju i dalje veliki.

Ipak, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić očekuje da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo do 22 sata sledeće nedelje jer se, kako je istakao, već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih.

„Nadam se da će se to desiti, jer mislim da je prošlo suviše vremena. Uspeli smo da nađemo meru između rada privrede i zaštite zdravlja i očekujem da će radno vreme biti produženo već sledeće nedelje“, rekao je Vesić..

Mere koje su trenutno na snazi podrazumevaju da je radno vreme ugostiteljskih objekata do 20 sati.

Podsetimo, prethodnog dana preminulo je još 14 osoba od posledica korona virusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.085, a registrovana su 1.863 slučaja zaraze.

Pogledaj: Naučnici: Prva dokazana smrt u Evropi od korone bila u Srbiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here