Završena sednica Kriznog štaba

Da li će biti uvođenja novih mera?

975
Foto: 021.rs

Na današnjoj sednici Kriznog štaba nisu usvojene nove epidemiološke mere, ali jedinstven je stav da se preko vikenda mora nešto preduzeti, pa će odluka o tome biti doneta na narednoj sednici štaba, u petak, saopštio je epidemiolog dr Predrag Kon.


„U toku sastanka bilo je razmena mišljenja, različitih stavova, ali došli smo do jedinstvenog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a ostavljeno je da se to iskristališe i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen“, rekao je Kon novinarima nakon sednice.

On je naveo da je jasno konstatovano da su mesta odakle se prenosi infekcija – ski centri, zimovališta.

Kon je istakao da se epidemiološka situacija i dalje pogoršava i da je neophodno maksimalno pojačati kontrolu, koja je, dodao je, u poslednjih nekoliko nedelja i bila pojačana.

„To treba nastaviti kako bi se sprečilo dalje ubrzano prenošenje virusa“, rekao je Kon.

On je naveo da će se pojačati i nadzor nad obolevanjem u školama.

„Za sada nemamo podatke koji bi ukazivali na veliki rizik, a to je važno, jer iskustva iz drugih zemalja pokazuju da se prenošenje dešavalo u školama“, rekao je Kon.

On je podsetio da svaka škola ima mogućnost da, ako se u jednoj grupi pojave dva slučaja zaraze, cela grupa prelazi na onlajn nastavu, odnosno to je u nadležnosti svake skole i lokalnog zavoda na terenu.

Pogledaj: Pogoršava se situacija u Bačkoj Palanci, stiže vakcina još jednog proizvođača (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here