Бачка Паланка добила 162,9 милиона динара за завршетак радова на уређењу централне пешачке зоне

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Општина Бачка Паланка добила је 162,9 милиона динара од Управе за капитална улагања АПВ за наставак радова на уређењу централне пешачке зоне. У питању је друга фаза радова, који су почели у децембру прошле године. Уређују се улице Краља Петра Првог, Југословенске армије, Трг братства и јединства, затим пешачке површине и паркинг простор испред „ТЦ Елит“ и трг испред Ерсте банке у  улици Краља Петра Првог и у улици Ђуре Јакшића, и улица Академика Милана Курепе.

У среду, 14. фебруара, уговор су потписали директор Управе за капитална улагања Милош Малетић и заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански.

Лачански је након потписивања уговора истакао да је у питању прва санација централне пешачке зоне од њене изградње. Он је нагласио да уређење центра има своју естетску, али и економску компоненту.

– Поред унапређења амбијенталне целине центра Бачке Паланке, сређивање пешачких површина и паркинг простора допринеће развоју локалне привреде и већем квалитету живота становника наше општине – рекао је Лачански.

Укупна вредност радова је 324,9 милиона динара, а цео пројекат се финансира преко Управе за капитална улагања АПВ, која је и прошле године одобрила суму од 162 милиона динара.  Рок за извођење радова је 240 календарских дана.

1 коментар

  1. Stižu neke pare i treba ih „usmeriti“?!? Šta mislite, ima l’ tu matematičko-finansijske gimnastike, kao onomad na menjanju gradske rasvete, što je nedavno detaljno analizirano na ovom sajtu?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here