Имовинска карта Бранислава Шушнице (по годинама)

Медији су проверавали званичне податке које преносимо.

БАЧКА ПАЛАНКА – Данас се у медијима појавила и имовинска карта Бранислава Шушнице, председника општине Бачка Паланка и председника Општинског штаба за ванредне ситуације. Медиј 021.rs провераваo је објављене податке у бази Агенције за спречавање корупције и у Агенцији за привредне регистре како би видели промене на имовини тренутног председника општине Бачка Паланка, Бранислава Шушнице и чланова његове породице.


Шушница од 2016. године редовно пријављује имовину коју поседује Агенцији за спречавање корупције. У првом имовинском картону нема много тога, тек да вози аутомобил произведен 2010. године.

Већ 2017. године пријавио је да има половину власништва над три њиве укупне површине веће од 41.000 квадратних метара, које је стекао на основу уговора о поклону.

Убрзо је Агенцији пријавио да је на списак некретнина додао још две које су му, као и претходне, поклоњене – у питању су кућа, стамбени и помоћни објекти, као и земљиште уз стамбени објекат површине од 23 ара.

Године 2020, како је пријавио, купио је нови „Jeep compass“ произведен те године. Нови модел овог аутомобила тренутно (2023) вреди између 33.000 и 40.000 ЕУР-а у зависности од опреме.

Прошле, 2022. године пријавио је и куповину стана од 83 квадратна метра. У истој години (21.04.2022.) његова супруга, Емили Шушница, постаје власница 50% капитала фирме „Маканагро БП“ која управља познатом чардом „Флорида“, сада „Florida resort“.

Последњу пријаву Агенцији за спречавање корупције поднео је 2023. године, када ју је обавестио да, за разлику од претходних година, сада има депозите у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству.

Током година Шушници је и расла плата на послу председника општине. Почео је са 80.000 динара у 2016. години, постепено је расла током година, да би у 2023. достигла 118.000 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here