Još sedam dana za izbor najboljih projekata u devet gradova

Glasajte za tri projekta u Bačkoj Palanci

656

Vlada Srbije saopštila je danas da je za drugo izvlačenje nagradne igre „Uzmi račun i ponedi 2021“ stiglo 1,7 miliona koverti, a da je ostalo sedam dana da građani izaberu projekte u koje će devet pobedničkih gradova i opština, najaktivnijih u slanju fiskalnih računa i slipova, uložiti osvojeni fond od 180.000 evra.


Građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa poslali su najveći broj koverata po glavi stanovnika tokom prethodnog ciklusa nagradne igre i zahvaljujući svojoj odgovornosti i poreskoj kulturi sada imaju priliku i da odluče, zajedno s drugim građanima Srbije, koji projekat će oplemeniti život u njihovoj lokalnoj zajednici.

Glasanje traje do 28. maja na nacionalnom portalu uzmiracun.rs i dosad je stiglo već 35.000 glasova, navodi se u saopštenju.

Najveći broj glasova dosad je prikupio jedan od projekata u Kuli – rekonstrukcija vrtića Čuvari osmeha u Sivcu, slede projekti u Pančevu – adaptacija igrališta u okviru sportsko-rekreativnog centra Mladost – i Blacu – adaptacija zgrade Akademije strukovnih studija.


Za projekte u Bačkoj Palanci možete glasati OVDE


Tokom dva kruga nagradne igre koji su trajali od 15. novembra do 27. februara poslato je više od 11,7 miliona koverata, odnosno 117 miliona fiskalnih računa i slipova – potvrda o bezgotovinskom plaćanju.

Na osnovu analize izvučenih koverti, procenjuje se da ukupna vrednost poslatih računa iznosi 75,9 milijardi dinara, od čega se po osnovu PDV u budžet slilo 100 miliona evra.

U cilju nastavka borbe protiv sive ekonomije i jačanja svesti građana o značaju uzimanja računa pri svakoj kupovini, od 15. maja do 25. juna biće održan prvi krug novog ciklusa nagradne igre, dok će drugi krug biti organizovan tokom jeseni.

Ukupan nagradni fond je povećan sa 250 na 350 miliona dinara i uključuje 16 stanova u Beogradu i 60 automobila Fijat 500L.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Pravo učešća u nagradnoj igri, koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, imaju svi građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova ne starijih od 1. aprila 2021. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara, navodi se u saopštenju.


Pogledaj: Regatna staza: Dokle se stiglo sa realizacijom jednog od najvećih projekata u opštini Bačka Palanka?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here