Opštini Bačka Palanka 148 miliona za rekonstrukciju dela puta prema Novom Sadu

2448
Foto: BAP VESTI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.


Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, potpisao je ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 148.266.744,54 dinara za rekonstrukciju lokalne putne mreže u opštini.

Opština Bačka Palanka sredstva je dobila nakon javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Ovaj iznos je namenjen za sanaciju opštinskih puteva – trasu puta koja vodi ulicama Novosadski put (od razdelnog ostrva), Kralja Petra I i Svetozara Markovića (do raskrsnice sa ulicom Cara Lazara).

Pokrajinska vlada daje 3,3 milijarde za infrastrukturu u 24 lokalne samouprave

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

„Ovo je važan dan jer započinjemo velike investicije u Vojvodini. Pokazali smo u minule četiri godine dobar zajednički pristup, efikasnost i jedinstvo u pripremi projekata“, kazao je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, on je uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ u Bačkoj Topoli. Za ovu namenu Pokrajinska vlada izdvojila je 154 miliona dinara.

„Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina – prečistače u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu. To su veoma značajne investicije jer obezbeđuju zdravu životnu sredinu“, dodao je Mirović.

Predsednik je najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu.

Prema njegovim rečima, ove godine biće završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, veoma zahtevan projekat koji je realizovan zajedno sa Vladom Republike Srbije, kao i akvapark na Paliću.

„Započećemo rekonstrukciju lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odžacima i Bačkoj Palanci. Nastavićemo radove i na rekonstrukciji lokalne putne mreže na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija. Želimo da stvorimo dobre infrastrukturne uslove za razvoj turizma“, izjavio je predsednik Mirović.

Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

 

„Čeka nas veliki posao, želimo da pomognemo manje razvijenim opštinama. Širom Vojvodine imaćemo značajne investicione zahvate“, izjavio je predsednik Mirović.

Dodeli ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here