Потписани уговори за замену котлова основним школама у Парагама, Гајдобри и Силбашу

Средства додељена путем конкурса Министарства заштите животне средине

Основна школа у Силбашу

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је у четвртак (26.04.) уговоре са представницима 27 јединица локалне самоуправе за замену котларница у јавним установама и 19 јединица локалне самоуправе за замену индивидуалних ложишта, којима се додељују средства у складу са овогодишњим конкурсом Министарства.


Испред Општине Бачка Паланка потписивању је присуствовала Надежда Ганић, помоћник председника за заштиту животне средине. Предмет уговора је суфинасирање пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години, који се односи на смањење загађења ваздуха услед емисије штетних гасова заменом котлова на чврста горива новим, ефикаснијим котловима на биомасу у објектима јавне потрошње на територији Општине Бачка Паланка:

  1. Адаптација котларнице у ОШ „Браћа Новаков“ у Силбашу, Краља Петра Првог бр. 103;
  2. Адаптација котларнице у ОШ „Браћа Новаков“ у Парагама, Краља Петра Првог бр. 23;
  3. Адаптација котларнице у ОШ „Алекса Шантић“ у Гајдобри, ул. Невесинска бр.1, зграда вртића.

„И ове године ћемо, у циљу побољшања квалитета ваздуха, спровести значајне пројекте у многим градовима и општинама широм Србије. Посебно бих скренула пажњу да ћемо велике пројекте радити у градовима који бележе прекорачење прописане граничне вредности загађујућих материја у ваздуху. Мени је посебно драго што котларнице мењамо и у великом броју школа, вртића, домова здравља широм наше земље, што ће најмлађим и најстаријим суграђанима донети и боље грејање и чистији ваздух“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here