Радник и диспечери као лаке мете? Одговорност у Паланци, за сада, само на њима

"Ја се осећам да је тешка неправда према мени учињена"

БАЧКА ПАЛАНКА – Две недеље грађани Бачке Паланке на протестима испред зграде општине траже одговорност за погибију дечака од последица струјног кабла после разорне олује. Толико дуго надлежни у општини ћуте, преноси N1.


У Електропривреди Србије били су бржи у проналажењу кривца – већ после другог протеста смењен је један технички радник, а суспендована су два диспечера. Да ли је по среди реална одговорност за несанирану штету или су у питању, ипак, лаке мете, односно – жртвени јарци?

У Електродистрибуцији Србије, огранак Бачка Паланка, провео је цео радни век. За 35 година стажа није видео ништа ни слично ономе што је уследило после две разорне олује.

„Једна незамислива, катастрофична ситуација, телефони не престају да звоне, зову људи са свих страна, слушалица се не скида са увета буквално“, прича суспендовани диспечер Дарко Радивојков.

У сатима и данима после олујних удара, од себе је, каже, дао 300 посто. А опет, када се после првих протеста око јавности усмерило ка Бачкој Паланци, сазнао је да на посао више не мора да долази.

„За суспензију сам сазнао из медија, што је било јако шок за мене. А сутрадан сам тек позван у фирму, да ми нови шеф уручи суспензију, из разлога непоштовања неке процедуре, пријаве квара на прикључку, зато што нисам имао закључак, одговор“, каже Радивојков.

Стајско ђубриво испред општинске зграде (ВИДЕО)

Одговор од десетак радника на терену, који ни сами нису стизали да санирају сву пријављену штету на 800 километара дугој електромрежи Бачке Паланке.

„Ја се осећам да је тешка неправда према мени учињена“, каже диспечер.

„Да ли ћемо уопште да помислимо да су људи који раде у диспечерском центру одговорни за две смрти?“, упитао је адвокат Јован Рајић.

Адвокат тврди да је суспензија неоправдана и незаконита.

„Јер се сада мени чини да се тражи кривац и да се сада траже лаке мете, и да се траже људи који су се оперативно на терену борили. Нисам чуо да је саслушан председник општине, нисам чуо да су саслушани људи у Електродистрибуцији задужени за инфраструктуру“, каже адвокат Рајић.

Саслушан је, пак, суспендовани диспечер и то по кривичној пријави коју је против њега поднео лично директор подручног огранка ЕПС-а.

Кривичне пријаве сада припрема и адвокат Дарка Радивојкова, Јован Рајић, против надлежних у ЕПС-у и у општини. Одговоре на питања у вези са овим случајем, ни од ЕПС-а ни од општине, N1 није добио пуних 11 дана

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here