Суспендовани диспечери и разрешен руководилац погона у Бачкој Паланци

"Указујемо да се на наведеној локацији, поред дистрибутивне мреже Електродистрибуције, налази и мрежа јавне расвете, која је у надлежности локалног јавно-комуналног предузећа из Бачке Паланке", наводи се у саопштењу ЕДС.

Електродистрибуција Србије саопштила је да су, након смрти тринаестогодишњег детета од струјног удара, суспендована два диспечера Погона Бачка Паланка, као и руководилац погона.


Електродистрибуција Србије саопштила је поводом несрећног догађаја у Бачкој Паланци 31. јула, када је страдао тринаестогодишњи дечак, да је посебна комисија Електродистрибуције покренула поступак за утврђивање пропуста у раду у периоду санирања последица великог невремена у Бачкој Паланци против суспендованих диспечера Погона Бачка Паланка Д. Р. и М. Т.

Против њих је надлежном тужилаштву поднета пријава за утврђивање кривичне одговорности, а донета је одлука и о разрешењу М. М. – одговорног лица за руковођење Погоном Бачка Паланка.

ЕДС наводи да надлежни истражни органи предузимају службене радње у складу са својим законским овлашћењима на основу којих ће бити утврђене све околности и узроци, који су довели до овог несрећног случаја.

„Указујемо да се на наведеној локацији, поред дистрибутивне мреже Електродистрибуције, налази и мрежа јавне расвете, која је у надлежности локалног јавно-комуналног предузећа из Бачке Паланке“, наводи се у саопштењу ЕДС.

Још једном истичемо да ће надлежни државни органи тек по спровођењу детаљне истраге утврдити узроке и све околности наведеног несрећног случаја, поручује Електродистрибуција Србије, пренео је РТС.

Данас је у Бачкој Паланци одржан протест на којем је тражена смена председника општине и чланова Штаба за ванредне ситуације.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here