Вучић са Зеленским у Атини, следе састанци са Мицотакисом и Милатовићем

На противљење председника Србије Александра Вучића у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, пренео је Спутњик.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је имао добар и отворен разговор са председником Украјине Володимиром Зеленским о свим важним питањима, како за Србију и Украјину, тако и за цео регион и свет. Вучић ће се у Атини састати и са грчким премијером Киријакосом Мицотакисом и председником Црне Горе Јаковом Милатовићем.


Поводом 20 година од усвајања Солунске декларације, на иницијативу грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, синоћ је одржана неформална вечера лидера са Западног Балкана са европским званичницима, којој је присуствовао и председник Украјине. Вучић се са Зеленским састао у Атини, где је синоћ присуствовао неформалној вечери за лидере Западног Балкана.

„Добар и отворен разговор са председником Володимиром Зеленским о свим важним питањима, како за Србију и Украјину, тако и за цео регион и свет. Осврнули смо се на дешавања у Украјини и на КиМ, а ја сам још једном истакао да Србија поштује територијални интегритет Украјине, што јасно и недвосмислено говоримо од почетка сукоба“, написао је Вучић након састанка.

Поред састанака са председником Украјине, Александар Вучић данас у Атини разговара и са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом.

На неформалној вечери лидера Западног Балкана и европских званичника усаглашена је Декларација којом се даје подршка Украјини и њеном председнику Володимиру Зеленском, али се и истиче да је важно да се заокружи визија Европске уније, у чијем би саставу били Западни Балкан, Украјина и Молдавија.

На противљење председника Србије Александра Вучића у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, пренео је Спутњик.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here