У Илоку прегледи за српско летачко особље

Kада је летачко особље из Србије у питању је ово је добра вест због близине Илока који је на самој граници наше земље.

Нова регионална установа за медицинске прегледе цивилног ваздухопловног особља отворена је у Илоку, најисточнијем граду Хрватске.


Kада је летачко особље из Србије у питању је ово је добра вест због близине Илока који је на самој граници наше земље (на пет километара удаљености од Бачке Паланке).

Летачко особље из Србије тако по први пут има могућност да географски близу обави своје здравствене прегледе за продужавање или обнављање здравственог сертификата категорије 1, као и прегледе за категорију 2, 3, LAPL и CC који су признати од EASA-е. Нешто што је тренутно немогуће урадити у Србији.

Пилот Александар Живадиновић каже, жеља је да се близином Илока Србији понуди решење српским пилотима и кабинском особљу у сарадњи са здравственом установом на челу са др. Марином Елез која има дугогодишње искуство рада у подручју ваздуопловне медицине у Загребу.

– Тренутно имамо уговор о сарадњи са Виз ером за прегледе њиховог особља које гравитира овим просторима и у преговорима смо са другим авио-компанијама.

За сада ће се иницијални прегледи за здравствени сертификат категорије 1 по EASA-и обављати само у Загребу, док ће се у Илоку обављати прегледи за продужење и обнављање категорије 1, прегледи за категорију 2, 3, LAPL и CC који су признати од EASA-е – каже Живадиновић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here