Ministarstvo kulture i informisanja iznenađeno postupkom Tvitera

322
Foto: Canva

BEOGRAD: Ministarstvo kulture i informisanja je iznenađeno postupkom Tviter mreže da jednom broju medija u Srbiji dodeli oznake da „sarađuju sa Vladom“ na profilima koje ti mediji, glavni urednici i rukovodstvo koriste na ovoj društvenoj informacionoj mreži.


Upozorenje iz Tvitera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima niti „pojačavati“ domet njihovih tvitova deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala.

Ministarstvo ne ulazi u to šta je navelo ovaj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora, što sami ističu, stigne do cenzure pojedinih medija u našoj zemlji ali skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nebitno od koga da dolazi, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalogu kojem mi kao društvo težimo.

Tviter je označio zvanične naloge Radio televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politika i Srpski telegraf kao „medije koji sarađuju sa Vladom Srbije“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here