МУП Планира постављање картонских возила за повећање безбедности на путевима

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Србије планира иновативну меру како би се унапредила безбедност на путевима.


У намери да смањи брзину вожње и подстакне возаче на опрез, МУП ће поставити картонске реплике возила саобраћајне полиције на критичним путним правцима широм земље.

Ова необична мера инспирисана је сличним иницијативама из других земаља које су показале позитивне резултате у смањењу брзе вожње и саобраћајних прекршаја. Картонске реплике саобраћајних возила биће постављене на местима где су учестали случајеви прекорачења брзине или други ризични понашања возача.

Циљ ове иновације је да возачи, видећи ове картонске реплике, успоре и буду свесни потребе за вожњом у складу са ограничењима брзине и осталим прописима. Поред тога, овакве реплике могу послужити као подсетник на уложене напоре саобраћајне полиције у одржавању реда и безбедности на путевима.

МУП очекује да ће ова мера допринети смањењу броја саобраћајних прекршаја и несрећа на путевима, чиме ће се повећати безбедност свих учесника у саобраћају. Детаљи о местима где ће бити постављене картонске реплике биће ускоро објављени, а МУП позива возаче да се придржавају саобраћајних правила и буду одговорни у саобраћају.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here