Полиција најавила појачану контролу тракториста

Почела сезона пољопривредних радова и очекује се повећан број трактора на путевима

434
Фото: Pexels

Припадници управе саобраћајне полиције МУП Србије вршиће у наредном периоду појачану контролу трактора и возача трактора у саобраћају на путевима, са посебним акцентом на откривању прекршаја управљања возилом под дејством алкохола, а с циљем повећања безбедности саобраћаја, најављено је из МУП-a.


Од почетка ове године, на путевима у Србији догодиле су се 22 саобраћајне несреће у којима су учествовала лица која су управљала тракторима, а анализе су показале да су 18 саобраћајних незгода изазвали возачи трактора. У овим саобраћајним незгодама погинула су четири, а повређена 22 учесника у саобраћају.

С обзиром на то да је сезона пољопривредних радова почела и да се у наредном периоду очекује повећан број трактора на путевима, МУП апелује на возаче трактора да благовремено отклоне евентуалне техничке неисправности, посебно на уређајима за светлосну сигнализацију.

У случају да се у ноћним условима или условима смањене видљивости трактори или радне машине затекну у саобраћају без исправних светлосно-сигналних уређаја, саобраћајна полиција ће их искључити из саобраћаја, преноси Тањуг.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да трактори и радне машине током ноћи као и у условима смањене видљивости током вожње на путу морају имати укључено жуто ротационо или трепћуће светло.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here