Празници стижу – шта треба да имате на уму када планирате преко границе

Апел возачима да буду опрезни

Foto: Pixabay

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан рекао је за РТС да је на подручју Суботице, Новог Сада, Београда, Крагујевца, Ниша стање добро када је реч о саобраћају, видљивост није смањена али је коловоз мокар.


Последњих неколико дана саобраћај у земљи и на граничним прелазима је појачан због предстојећих празника. Тренутно се на Батровцима за улазак у Србију чека око сат и по, а на Хоргошу око сат.

Пуковник полиције Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције рекао је за РТС да је на подручју Суботице, Новог Сада, Београда, Крагујевца, Ниша стање добро, нема смањене виљивости, коловоз је мокар.

„Током јучерашњег дана била је смањена видљивост на територији Новог Сада и Јагодине, био је одређени број саобраћајних незгода због тога што се брзина кретања није прилагодила магли, стању у саобраћају“, истакао је Беленцан.

Апелује на возаче који крећу на пут да буду опрезни јер ће бити већи број учесника у саобраћају.

Говорећи о томе када очекује шпиц, Беленцан каже да су се спремили и од јуче појачали присуство на Коридорима 10 и 11, на ауто-путу који гравитира од Мађарске и Хрватске, према југу да би могли да адекватно реагују у случају саобраћајних незгода.

Према његовим речина, контроле су стандардне, акценат је на откривању управљања под дејством психоактивних супстанци и алкохола, а брзина је највећи убица на путевима Србије.

За крај, два савета за све који крећу на пут преко границе: да користе мање граничне прелазе и да пре поласка на камерама МУП-а или Ауто-мото савеза провере какво је стање.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here