Prijavi se za 60 evra! Isplata prvih 30 evra počinje od 12. maja

U sredu počinje prijavljivanje.

Foto: Picspree

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će od 12. maja krenuti isplata prvih 30 evra svim punoletnim građanima koji se do tada prijave za nju putem portala Uprave za trezor.


Prijavljivanje građana za novčanu pomoć u iznosu od ukupno 60 evra počinje u sredu 28. aprila i trajaće do 15. maja i to na adresi idp.trezor.gov.rs. Prijava putem kontakt centra počinje 5.maja kada će biti objavljen i broj telefona za prijavu. Građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana dva puta, u maju i novembru.

Ministar dodaje da je dovoljno da se građani jednom prijave, a da će novac dobiti najpre u maju, a zatim i u novembru. Naglašava da penzioneri i primaoci novčane socijalne pomoći ne treba da se prijavljuju, već će im novac automatski biti uplaćen.

Građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave lica, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.


Pročitaj: Raspored dežurstava u DZ „Dr Mladen Stojanović“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here