Родитељи убијене деце у Рибникару протествовали испред школе

"Трећи мај и даље траје"

Извор: N1

БЕОГРАД – Део родитеља чије су деца убијена у масакру 3. маја у Основној школи Владислав Рибникар и родитељи који их подржавају, јутрос у 08:40 окупили су се најпре испред школе, а након тога стигли испред Владе Србије где су око улаза у зграду залепили поруке „Трећи мај и даље траје“.


Како је за Танјуг изјавио Бранко Анђелковић родитељи нису имали намеру да их било ко у влади прими, нити је то био њихов захтев, само очекују да се исправе грешке направљене после 3. маја.

„Није поента у меморијалном центру, ми имамо где да се сећамо, то би требало да се уради због друштва и сећања на убијену децу“, рекао је он.

Након тога родитељи су се разишли.

Претходно су се родитељи окупили испред школе незадовољни тиме што није донета никаква одлука о меморијализацији.

Део родитеља покренуо је иницијативу да школа постане Меморијални центар, док је други део става да се само учионица и њен прилаз меморијализују.

Како је за Танјуг изјавио један од родитеља чије дете иде у трећи разред Основне школе Владислав Рибникар Жарко Цвејић, родитељи протестују и због одлуке Савета родитеља да Бранко Анђелковић, отац убијене Маре, не буде изабран у школски одбор.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here