УНС: Шушница има обавезу да одговори на питање од интереса за јавност!

УНС затражио да се Шушница извини новинарки

Foto: N1

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да протестује због начина на који је председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница разговарао са новинарком портала БАП ВЕСТИ.


УНС је у саопштењу нагласио да је посао новинара да поставља питања од интереса за јавност, а дужност функционера да на њих одговарају и затражио да се Шушница извини новинарки.

Отац 13-годишњег детета које је у понедељак настрадало од струјног удара у Бачкој Паланци рекао је новинарима да су у претходне две недеље 27 пута звали надлежне службе да уколне каблове који су висили са бандере, које је покидало невреме, али да нико није дошао.

Новинарка је упитала председника општине, који је уједно и председник Општинског штаба за ванредне ситуације, колико је још таквих опасних места, на шта је Шушница повишеним тоном више пута поновио „треба да вас је срамота“ и „дете изгубило живот, а ви и даље гурате причу, ви и даље постављате питања и даље тражите популарност“.

УНС је истакао да су новинари представници грађана, те да им је посао да у име јавности постављају питања од јавног интереса, а да носиоци јавних власти имају обавезу и дужност да им на та питања одговоре.

„УНС подсећа Шушницу да је важно омогућити слободно извештавање о свим темама које су од значаја за локалну заједницу, а посебно о потенцијалним проблемима који би се одразили на безбедност грађана“, наводи се у саопштењу.

Независно удружење новинара Србије послало је „Водич за толерантно понашање политичара према новинарима“ председнику општине Бачка Паланка Браниславу Шушници.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here