Март у Војводини: Какво нас време очекује?

Да ли ће нас изненадити Баба Марта?

Фото: Никола Шеган

У првих тринаест дана марта очекује се просечно топло време за ово доба године са са честом појавом кише или локалних пљускова, који ће средином прве и почетком друге декаде марта у јутарњим сатима бити праћени суснежицом или краткотрајним снегом. Интензивније падавине се прогнозирају око 09. марта.


Средња дневна температура ваздуха задржаваће се у границама вишегодишњег просека (од 2 степена до 6 степени). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од 0 до 5 степени; око 07.03. и 13.03. и до -3 степена, а највиша дневна од 5 до 8 степени; око 09.03. и до 11 степени. У периоду од 07. до 11. марта дуваће слаб до умерен северозападни ветар.

До краја марта се прогнозира просечно топло и углавном суво време за ово доба године са средњом дневном температуром ваздуха у границама вишегодишњег просека (од 6 до 11 степени). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од 0 до 6 степени, а највиша дневна од 8 до 13 степени; крајем марта и до 17 степени. Пролазна наоблачења са кишом местимично или локалним пљусковима предвиђају се средином и крајем друге, као и почетком, средином и крајем треће декаде марта. Интензивније падавине се прогнозирају око 20, 24. и 29. марта.

Прогнозирана количина падавина биће изнад вишегодишњег просека за посматрани период са вредностима у интервалу од 50 мм на северу до 75 мм на југозападу Војводине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here