Za bazene 32 miliona dinara – predizborno obećanje ili kupanje?

5533

„Dnevnik“ je juče objavio informaciju da su Opštini Bačka Palanka od strane pokrajine odobrena 32,34 miliona. Tekst „Dnevnika“ prenosimo u celosti.

BAČKA PALANKA: Uskoro će se nastaviti izgradnja kompleksa otvorenih bazena u Bačkoj Palanci, odnosno očekuje se ove godine završetak prve faze ovog projekta. Bačkopalanačka lokalna samouprava na javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dobila je bespovratna sredstva za sufinansiranje gradnje bazena, a ovaj projekat počet je pre više od pet godina, međutim, zbog nedostatka novca stalo se sa radovima.

– Opština Bačka Palanka dobila je sredstva u iznosu 32,34 miliona dinara za projekat Kompleks otvorenih bazena – faza II – kaže Branislav Šušnica, predsednik opštine.

– Preostali iznos sredstava opredeljen je opštinskim budžetom za 2017. godinu u iznosu od 20 miliona dinara. Trenutno se zajednički radi na pripremanju dokumentacije za javne nabavke, u skladu sa uputstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Čim potrebna dokumentacija bude pribavljena, a javna nabavka sprovedena u skladu sa važećim zakonskim procedurama radovi će početi, a mi očekujemo da to bude u najkraćem mogućem roku.

Opšti cilj javnog konkursa, na kome su odobrena bespovratna sredstva za ovaj projekat, jeste podrška lokalnim samoupravama u Vojvodini da realizuju projekte koji doprinose stvaranju povoljnijih uslova, unapređenju turističkih potencijala, te poboljšanju poslovne i investicione klime. Pokrajinskim budžetom za 2017. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 250 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a javni konkurs na kome je, pored ostalih, i bačkopalanačka opština dobila značajnu finansijsku pomoć, bio je otvoren od 20. januara do 3. februara ove godine.

Kompleks otvorenih bazena gradi se u priobalju Bačke Palanke, u neposrednoj blizini sportske hale, otvorenih sportskih terena i Parka prirode „Tikvara“ koji se zajedno sa istoimenim zalivnim jezerom nalazi u naposrednoj blizini Dunava. Sportskim objektima upravlja ovdašnja opštinska Ustanova za sport i rekreaciju. U prelepom ambijentu priobalja sada se grade i bazeni, pa tokom sezone kupanja, odnosno u vrelim letnjim danima na obale jezera i Dunava, u traženju osveženja, dođe i po nekoliko hiljada ljudi. Bačkopalančani koji žele da se kupaju u bazenima neće više morati da idu u okolna mesta, pa čak i sela koja poodavno imaju ovakve objekte.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here