Данас добијамо последњи пар четвртфинала

Хрватска савладала Јапан након пенал серије, Бразил победио Јужну Кореју

Фото: Canva

На Светском првенству у уторак 06.12. играју Португал – Швајцарска и Мароко – Шпанија.


Светско првенство улази у саму завршницу, сазнали смо три од четири пара четвртфинала, чека се само још један. У последњим утакмицама осмине финала добићемо одговор и на питање ко ће бити последња два тима међу осам најбољих на свету. Мечеви се играју у два термина, прво на терен излазе Шпанија и Мароко од 16 часова, па онда Португал и Швајцарска. Неко ће славити, неко туговати.

Мароко – Шпанија (16:00)

Први меч дана игра се на стадиону у Ал Рајану. Мароко, као првопласирани из групе Ф, Шпанија као другопласирана из групе Е. Хоће ли се Шпанцима обити о главу калкулисање из групне фазе? У мечу против Јапана су пратили резултат другог меча, контролисали све и препустили прву позицију Јапанцима, како би избегли меч са Хрватском у нокаут фази и отишли у други део жреба, а не у горњи у ком су Аргентина и Бразил.

Тврдила је „црвена фурија“ да није било калкулација и да се пораз догодио, али мало ко у то верује. Биће то вероватно и мотив више за Мароканце. Тим који је био најбољи у групи са Хрватском, Белгијом и Канадом. Упркос свему томе, европска селекција има улогу фаворита у овом дуелу, мада ће морати то да докаже и на терену против жилавих Мароканаца. Оно што брине јесте да су се двојица најбољих играча Ашраф Хакими и Хаким Зијех пожалили на повреду, али се ипак очекује да ће бити на терену.

Иначе, овај сусрет суди Аргентинац Фернандо Рапалини, човек који је делио правду и на утакмици Србије и Швајцарске у трећем колу групне фазе.

Португал – Швајцарска (20:00)

Хоће ли Швајцарци да наставе бајку и да прођу у четвртфинале? Биће познато у касним вечерњим сатима. Делује да ће српски навијачи бити уз тим Фернанда Сантоша у овом окршају.

Швајцарска је у последњем колу групне фазе савладала Србију (3:2) и на тај начин обезбедила је пролаз са друге позиције, иза Бразила. Португал је са друге стране мање-више рутински одрадио посао и прошао са првог места, иако је на крају изгубио од Јужне Кореје и тако их „повео“ са собом у наредну рунду. Овај меч игра се на стадиону Лусаил и према проценама кладионица фаворити су Португалци.

Ова два тима одиграла су два меча ове године у Лиги нација. У окршају одиграном 5. јуна је Португал убедљиво славио код куће (4:0), док се Швајцарска реванширала седам дана касније минималним резултатом (1:0).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here