Данас сазнајемо ко је други финалиста

Друго полуфинале одиграће екипе Француске и Марока, да ли "лавови са Атласа" могу до још једног изненађења у Катару?

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Аргентина чека противника у финалу, биће то бољи из меча Француске и Марока. Ове две репрезентације одмериће снаге на стадиону „Ал Бајт“ у среду 14. децембра од 20 часова.


Мароко је још једном сензацијом и победом над Португалом (1:0) успео да се домогне полуфинала и обезбеди место у историји као прва афричка репрезентација која је дошла до ове фазе првенства. „Лавови са Атласа“ играће против фаворизованих Француза који су у утакмици пуној неизвесности савладали Енглезе са 2:1. Да подсетимо, капитен Енглеза Хари Кејн промашио пенал за изједначење у 84. минуту. Мароко на првенству није примио гол из ударца који је упутио противнички играч, једини пут када је Боно морао да вади лопту из мреже било је након аутогола.

Да ли ће Килијан Мбапе успети да се домогне још једног мундијалског пехара? Или ће Мароко направити још једно сензационално изненађење и оставити фаворите без борбе за наслов првака света? Све ће бити познато после вечерашње утакмице. Лионел Меси и „гаучоси“ сигурно ће пратити дешавања са овог сусрета и чекаће да виде ко ће им бити ривал.

Мексиканац главни арбитар

Након првог полуфинала које је судио Данијеле Орсато, правду на другом мечу доносиће нешто мање познати мексички судија Цезар Рамос (38). Рамосу је ће ово бити четврти и како се очекује последњи меч на Мундијалу, судио је Мароку већ један меч када су “ лавови са Атласа“ направили прво изненађење и савладали Белгију (2:0). Након 2018. године и првенства у Русији Рамос је поново добио позивницу од ФИФА да суди на Мундијалу, што нам открива да светска кућа фудбала и те како верује мексичком арбитру.

Први пут на Мундијалима

Иако су Мароко и Француска историјски изузетно повезане државе ове две репрезентације нису одиграле много фудбалских мечева. Никада се нису састале на Светским првенствима, а једина два пријатељска меча одиграли су 2007. (2:2) и 1999. (1:0 за Француску).

Мароко десеткован?

Већих проблема имаће Мароканци којима су се оба стартна штопера повредила и упитно је да ли ће играти, Наиме Агуерд је повредио скочни зглоб и није играо против Португала док је капитен Ромеин Саис повредио бутни мишић. Такође упитан је и леви бек Мазрауи, али се очекује да ће он бити спреман. У четвртфиналу црвени картон је добио резервни нападач Чедира па га неће бити у полуфиналу. Код Француза нема повређених и/или суспендованих.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here